Robert ;-) Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 Vademecum a ty masz jakieś drobiowe na podwórku? Może kupiłbym jakiś drób to było by o czym pisać;-);-) Quote
Vademecum Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 prócz psa i kota nic co sie rusza, ale myśle o czymś pierzatym. Myśle o zrobieniu płytki na strychu i ociepleniu wymiary 7x od 6 do 24m U mnie przy lesie i takiej ilości kun, łasic i lisów to bez konkretnych warunków szkoda zabierać się za drób. A dodam, że budynki mam w skarpie i tył strychu jest na równi z gróntem co stanowiłoby idealny wybieg. Myśle wyłącznie o nioskach w różnych rasach. Quote
Robert ;-) Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 Tak to się zaczyna, od kilku niosek?z tego co mówisz musiałbyś więcej zakwestionować w ogrodzenie itp.ale może jednak warto dla siebie były by jajka i ewentualnie mięsko Quote
Vademecum Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 no ja tak myśle o stówce, a może kilku ogrodzenie mam po 2 długości na podmórówce, 3 długość to budynek wię zostaje,tylmo 4,ta długość i stropik z ścianką. Narazie siedze w lesie i kuku. Mam okazje wypruć wszystko do grubych drzew przy polu , średnio 10 m wgłąb lasu i następnej okazji nie będzie... Quote
Robert ;-) Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 To wiadomo są rzeczy ważniejsze ale wolnej chwili można pomyśleć o czymś innym;-) 100 sztuk to jest sporo ale dla chcącego nic do pokonania;-) Quote
Tofik Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 hehe myślę o kilku kurach na jajka to tak może zakupie setkę na początek Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 11, 2015 Author Posted November 11, 2015 http://www.rolnik-forum.pl/gallery/image/977-kaczki/ Quote
Tofik Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Ja bym proponował całą trójkę do gara na pewno wyszedł by bardzo smaczny rosół a i szpeku było by co obgryźć Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 Kaczor na pewno pożyje rok a biała kaczka na rosół a czarno biała jak okaże się kaczka to zostaje na mamke a jutro będzie dużo szpeku ale z tucznika, więc zanosi sie na swierzonke Quote
Robert ;-) Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 No nie taki mały;-)Jutro jadę po te przepiorki bo w środę gościa w domu nie było. Quote
Brumbram Posted November 14, 2015 Posted November 14, 2015 Hej, u mnie kwoka wyprowadziła ze stodoły sześć kurczaków. Mam dwie kwoki w klatce razem, walka była z początku aż wreszcie zaczęły tolerować siebie. Każda pilnuje swoich młodych. Młoda pekinka niesie jaja gdzie popadnie. Quote
Tofik Posted November 14, 2015 Posted November 14, 2015 Fajne maluchy ciekawe jak sie wychowają? bo to przecież nie pora na lęgi aczkolwiek jak będą miały dobre warunki to pewnie będą rosły jak na drożdżach Hehe wiem Robercie że nie taki mały bo Pepe przecież sie już ujawnił Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 14, 2015 Author Posted November 14, 2015 Ja nie polecam legow późnych ani kupowania młodych na jesień człowiek niedowierza, a potem żałuję się takiej decyzji.wiem wiem jestem spory? ale tak już musi być z drugiej strony nie lubię tej ksywy;-) Quote
Tofik Posted November 14, 2015 Posted November 14, 2015 Najlepiej jak sie młodzież wykluje na wiosnę a najpóźniej na początek lata bo jak sie już lato przeskoczy to to jak by chciało a nie mogło krótko mówiąc zamiast rosnąć okazy to rosną takie skrzeki Po prostu Kolego jesteś "puszysty" no a że tak Cię koledzy nazwali no to nic na to nie poradzisz Tak już jest że nie wszystko ludziom sie podoba no ale jak sie nie ma wyboru no to trzeba to zaakceptować Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 14, 2015 Author Posted November 14, 2015 Z legami popieram w stu procentach, mam kilka swoich i kupnych okazów takich skrzekow:-(Ja jestem grubej kości i tej wersji będę się trzymał ;-);-);-) Quote
Tofik Posted November 15, 2015 Posted November 15, 2015 I jak tam Robercie przywiozłeś te mini kurczaki?Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 15, 2015 Author Posted November 15, 2015 A weź nie mów gość olal sprawę nie odbierał tel.a potem czasu nie miałem i nici z zakupu Quote
Tofik Posted November 15, 2015 Posted November 15, 2015 A to nie fart no ale na takich pacjentów nic sie nie poradzi Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 15, 2015 Author Posted November 15, 2015 Może kiedyś kupie, się zobaczy, do soboty i tak nie ma co marzyć, jak nie sprzeda to może wezmę od niego ale to on niech teraz dzwoni ja nie będę na pewno. Quote
Tofik Posted November 15, 2015 Posted November 15, 2015 Wiadoma sprawa że nie ma co sie prosić bo to chyba jemu powinno bardziej zależeć a niżeli tobie. Quote
Vademecum Posted November 15, 2015 Posted November 15, 2015 ja tak dogadałem jednego grata 150 km odemnie i jak miałem jechać dzwoniłem by gosstkowi powiedzieć, że jade a on rozłączył sie i wyłączył tel. popołudniem nie odbierał a dzwoniłem z 20 razy !!!! Olałem go, ale zarombistą zabawke do gospodarstwa miał wr...... Quote
Robert ;-) Posted November 18, 2015 Author Posted November 18, 2015 Witam widać tacy się trafiają,ja się namyślilem i zamówiłem jajka legowe powinny być w przyszłym tygodniu, jak nie drzwiami to oknem;-) Quote
Vademecum Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 to widać owo nazwane skrzeki lubisz Quote
Recommended Posts