Jump to content

Recommended Posts

Posted

prócz psa i kota nic co sie rusza, ale myśle o czymś pierzatym. Myśle o zrobieniu płytki na strychu i ociepleniu wymiary 7x od 6 do 24m

U mnie przy lesie i takiej ilości kun, łasic i lisów to bez konkretnych warunków szkoda zabierać się za drób. A dodam, że budynki mam w skarpie i tył strychu jest na równi z gróntem co stanowiłoby idealny wybieg. Myśle wyłącznie o nioskach w różnych rasach.

Posted
no ja tak myśle o stówce, a może kilku :) ogrodzenie mam po 2 długości na podmórówce, 3 długość to budynek wię zostaje,tylmo 4,ta długość i stropik z ścianką. Narazie siedze w lesie i kuku. Mam okazje wypruć wszystko do grubych drzew przy polu , średnio 10 m wgłąb lasu i następnej okazji nie będzie...
Posted

Kaczor na pewno pożyje rok a biała kaczka na rosół a czarno biała jak okaże się kaczka to zostaje na mamke

a jutro będzie dużo szpeku ale z tucznika, więc zanosi sie na swierzonke

Posted
Hej, u mnie kwoka wyprowadziła ze stodoły sześć kurczaków. Mam dwie kwoki w klatce razem, walka była z początku aż wreszcie zaczęły tolerować siebie. Każda pilnuje swoich młodych. Młoda pekinka niesie jaja gdzie popadnie.
Posted

Fajne maluchy ciekawe jak sie wychowają? bo to przecież nie pora na lęgi aczkolwiek jak będą miały dobre warunki to pewnie będą rosły jak na drożdżach :)

Hehe wiem Robercie że nie taki mały bo Pepe przecież sie już ujawnił :)

Pozdrawiam

Posted

Ja nie polecam legow późnych ani kupowania młodych na jesień człowiek niedowierza, a potem żałuję się takiej decyzji.

wiem wiem jestem spory? ale tak już musi być z drugiej strony nie lubię tej ksywy;-)

Posted

Najlepiej jak sie młodzież wykluje na wiosnę a najpóźniej na początek lata bo jak sie już lato przeskoczy to to jak by chciało a nie mogło krótko mówiąc zamiast rosnąć okazy to rosną takie skrzeki :(

Po prostu Kolego jesteś "puszysty" no a że tak Cię koledzy nazwali no to nic na to nie poradzisz :( Tak już jest że nie wszystko ludziom sie podoba no ale jak sie nie ma wyboru no to trzeba to zaakceptować :)

Pozdrawiam  

Posted
ja tak dogadałem jednego grata 150 km odemnie i jak miałem jechać dzwoniłem by gosstkowi powiedzieć, że jade a on rozłączył sie i wyłączył tel. popołudniem nie odbierał a dzwoniłem z 20 razy !!!! Olałem go, ale zarombistą zabawke do gospodarstwa miał wr......