Robert ;-) Posted November 18, 2015 Author Posted November 18, 2015 Może nie będzie aż tak źle w końcu to małe ptaszki i będą mieszkać w ciepłym pomieszczeniu.najwazniejsze aby się wykluly. To wiosna można drugi raz spróbować.ten co ma mi przysłać właśnie teraz ma legi Quote
Tofik Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Witam no to Robercie powodzenia choć ja osobiście teraz bym sie w takie zabawy nie bawił tylko zaczekał bym np do lutego Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 18, 2015 Author Posted November 18, 2015 Teraz już za późno, zamówiłem więc raczej ich nie zjem;-) a co ma być to będzie..... Quote
Robert ;-) Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 Powitać jajka przybyły dziś rano, jest ich 54szt,kosztowały mnie sporo więc liczę że się uda mi ten leg(w brew zasadom zdrowego rozsądku).Przez pomyłkę będę miał jeszcze jeden zacier jajek w późniejszym terminie i pewnie znów około 40 sztuk może więcej. Quote
Tofik Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Witam no to widzę że Kolega jednak szaleje Nie wiem jak u was ale u mnie kaczki uderzyły w amory biedny kaczorek sam nie wie gdzie ma sie schować Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 25, 2015 Author Posted November 25, 2015 Tzn kaczki go atakują że tak powiem, ano i szaleje juz się w inku wyleguja, ciekawe ile się wykluje, a będzie jeszcze jedna partia Quote
Tofik Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Mam miksa kaczora (biegus-staropolski ) wygląda dość ciekawie i jest do odstrzału co by więcej kuku mi nie narobił ale na razie jeszcze kaczorek jest pod ochroną Agi tak że do lutego-marca pewnie pociągnie a jak łeb mu spadnie to nic Aga nie będzie mogla poradzić Tak czy inaczej kaczki wyjątkowo tego akurat kaczorka sobie upodobały tak ze jak naknają i go podskubują to biedaczek zaraz bierze ogon za pas a kaczki za nim ot taki to wynalazek No to Robercie powodzenia i oby wykluło sie jak najwięcej. Quote
Robert ;-) Posted November 25, 2015 Author Posted November 25, 2015 A to ci się kaczorek uchowal;-) może żona zrozumie ze z takiego mixa nic dobrego nie będzie, a i dzięki jestem pozytywnie nastawiony;-);-) Quote
Tofik Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Dla mnie miksy najlepsze są w garze No ja myślę że pozytywnie Pozdrawiam Quote
Freek.o Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Witam no to widzę że Kolega jednak szaleje Nie wiem jak u was ale u mnie kaczki uderzyły w amory biedny kaczorek sam nie wie gdzie ma sie schować PozdrawiamTo moze się wymienimy u mnie kaczki nie wiedza gdzie się chowac ostatnio wziął sie nawet za gęsi. Mam kaczora zboczeńca Quote
Tofik Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 No to kolega Freek ma niezłego rozbójnika i moje pytanie do ciebie Na co Ci mieszaniec dwu rasowy? przecież z takiej krzyżówki to tylko jakieś skrzeki mogą wyrosnąć A U RESZTY DROBIARZY TO STADA WYZDYCHAŁY ŻE TAKA CISZA W TEMACIE??????????????? Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted December 3, 2015 Author Posted December 3, 2015 Moje stado żyję i ma się dobrze,ale sam ze sobą to jakoś nie chce mi się rozmawiać;-);-) Quote
lottomito Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 U mnie też bez zmian więc nic ciekawego nie mam do pisania:) No chyba że "dorobiłem się " się małej kurki łapciatej. Sąsiada pies ją tarmosił i szwagier mu odbił. Kurka plątała się po podwórku i już została. Po za tym to od niedzieli po raz pierwszy lapka odpaliłem. Quote
Tofik Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 Nawet Robercie jak ze sobą rozmawiasz to chociaż jest co poczytać tak więc mi nie przeszkadza jak ze sobą rozmawiasz Lotto... kto wie może kurka odwdzięczy sie jajkami U mnie też po staremu choć na dniach kacze stado powiększy sie o czekoladową parkę kaczek francuskich Pozdrawiam Ps.klan "feministek" zaginął i temat zamarł Quote
Vademecum Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 no właśnie tak się nakokodakowały nasze,feministki, och, że...... kamień w wode Quote
Robert ;-) Posted December 3, 2015 Author Posted December 3, 2015 Lotto to fajna kurka ci się przybyła, takie przypadkowe są najlepsze;-) Sławek może i zacznę sam ze sobą gadać;-) co do klanu feministek, mam swoją teorię, po prostu wyniosly się gdzieś i piszą w najlepsze. Quote
Tofik Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 Widać trzeba im dobrego koguta co by je zagonił do odpowiedniego kurnika Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted December 3, 2015 Author Posted December 3, 2015 Nie można nikogo do niczego zmuszać, jak na razie żyjemy w wolnym kraju(to się może zmienić pewnej nocy ) ale to temat na wątek o polityce;-) he he a co do drobiu to czekam jak się sprawa rozwinie z moimi przepiorkami;-) w niedziele może ze dwie kaczki pójdą na pniak bo w sobotę będzie swierzonka;-);-) Quote
Tofik Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Jasna sprawa że nikogo sie nie zmusi a jak będą chciały to i wrócą hehe "wolnym kraju" przecież to chora dyktatura na razie sie obiecuje i kombinuje a jak studnia wyschnie to z narodu trzeba będzie ją napełnić A no właśnie co tam z tymi przepiórkami jaja w końcu są czy nie?Pozdrawiam Quote
lottomito Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Dzięki za życzenia ale teraz to mam ból głowy:) Trzeba szukać partnera dla niej:) Niestety nie wyobrażam sobie że mój karmazyn ją dosiadał Póki co pytam sąsiadów czy komuś ubyło coś ze stada, No i jeszcze trzeba klatkę zmajstrować bo duże kury jej żyć nie dają, a zimno i wszystko razem siedzi w jednym pomieszczeniu:) Dziewczyny jak dziewczyny mają ciche dni:) Tyle że wszystkie razem to trochę niepokojące :) Quote
Tofik Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Nie masz czym sie kolego przejmować bo po pewnym czasie kury sie do niej przyzwyczają i nic jej nie będą mówić a przed kogutem to sama kurka będzie uciekać więc aż tak bardzo bym sie nie przejmował Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted December 4, 2015 Author Posted December 4, 2015 Sławek jajka przepiorek są w inku od tygodnia, tzn we wtorek środa powinny być małe, niestety pod lampą nic nie widzę(chyba ślepne jak kret) w końcu to 4-5 dni i się wszystko wyjaśni lotto może znajdziesz dla tej kurki dobre miejsce aby przezimowala. Quote
lottomito Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 Zimowac musi z wszystkimi bo brak pomieszczenia w miarę ciepłego. Po za tym klatka musi być bo dobry z niej lotnik.A woliera jest dopiero w planach. Quote
Tofik Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 No to ciekawe ile wynalazków ci sie Robercie wykluje oby jak najwięcej.Lotto... znakiem tego musisz chwilkę poświęcić aby jakąś klatkę z maścić ewentualnie możesz kurce lota przyciąć i skończy sie oglądanie świata z powietrza a kurce między innymi kurakami będzie cieplej.Pozdrawiam Quote
lottomito Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 Nic dodać nic ująć Nadarza się okazja ku temu bo w pracy przez jakiś czas nie ma odbiorów więc można myśleć o wolnym:) Wolny czas równa się wynalazki w obejściu, liczę że pogoda bedzie łaskawa i pozwoli popracować Quote
Recommended Posts