Robert ;-) Posted December 10, 2015 Author Posted December 10, 2015 Powitać, co tam u drobiarzy słychać? U mnie z legow przepiorek nici ani jednego:-( u emu nie widać poprawy jedno dobre to to że jedzą po trochu. Quote
lottomito Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Jaja tych przepiórek gdzie kupowałeś? Chyba ktoś nie wiedział co sprzedaje? Wcale bym się nie zdziwił jakby nie miał koguta w swoim stadzie:) Emu chorują czy osowiałe przez zimno? Moja "zdobyczna" całkiem rezolutna się zrobiła smiało podchodzi do paszy ale duże ją odpedzają Na weekend klatka powstanie w przyszłą niedzielę może uda mi się dokupić partnera do niej albo i całą parkę Quote
Robert ;-) Posted December 10, 2015 Author Posted December 10, 2015 Jaka z neta z mazowieckiego przysłał pocztą, emu może i z zimna ale to jest dziwne samcowi się nie dziwię bo miał mała przygodę ale z samica to już nie wiem w ogóle co co sie dzieje,pewnie będzie ładna parka z tej znalezionej kurki Quote
lottomito Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Też mam taką nadzieję ale nie zapeszajmy bo nie wiadomo jak giełda bedzie:) Bo już święta za pasem będą i może być marny wybór. Quote
ania1983 Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 heja nie chce mi sie na razie czytać wstecz, ale nadrobię lekturę na dniach na szybko napiszę, u mnie stadko ptasie się pomniejsza. i żre bez opamiętania na razie tyle z ptasiej stajenki... jak poczytam co u Was, to więcej napiszę pozdrawiam Quote
lottomito Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 To dziewczyny pierzę skubią i nie mają czasu w necie siedzieć;p Quote
Robert ;-) Posted December 10, 2015 Author Posted December 10, 2015 Aniu powitać nie długo ci się zejdzie aby zaległości nadrobić, puchy takie że szkoda gadać, a może przyniesiesz nam szczęście i reszta wróci na pogaduchy.ja teraz to tylko przeglądam w robocie cały dzień jestem, ale nie długo się skończy to będzie więcej na forum:-D Quote
lottomito Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 To ta kurka o której wspominałem. Może ktoś wie co to za rasa. Jest po przejściach więc piór na skokach ma niewiele .http://www.rolnik-forum.pl/uploads/gallery/album_68/tn_gallery_4370_68_302160.jpg Quote
Robert ;-) Posted December 10, 2015 Author Posted December 10, 2015 Jeśli ktoś ma wiedzieć to stawiam na Marcina;-) ja od siebie dodam kurka fajna;-) też się nosi na czarno jak i ja :-D Quote
Tofik Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Witam szkoda ptaszyn Robercie no ale kto wie może im przejdzieNo a kurka lotto... to po prostu kurka miniaturka U mojego drobiu nic nowego jedynie plus taki że wreszcie spowrotem zaczęły nosić jajka bo jeszcze w zeszłym tygodniu było jajko dwa góra trzy a w tym tygodniu co dzień kolo dziesięciu sztuk tak że jak tak dalej pójdzie to na święta będzie masa placków No proszę Ania sie pokazała ciekawe czy można powiedzieć że "syn marnotrawny powrócił"? czy to tylko tak na chwilkę? Pozdrawiam Quote
lottomito Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Ja zaryzykowałem rok temu w lecie i kupiłem młode w połowie sierpnia:) Akurat przed świętami zaczeły się nosić tak że zeszłe święta jajek mi nie brakło i w te zaczyna się to samo. Marcin mówisz że to karzełek łapciaty? Hm nie spotkałem na zdjęciach kurek tej rasy z czubem albo czubkiem. Quote
ania1983 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Dzisiaj na pniaku skończyło 6 kogutów, 1 indor i 1 kaczor Jutro powtórka, ale marna, bo miejsce w zamrażarce sie kończy Co do nieśności, to mogło by byc lepiej Quote
lottomito Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Zawsze mogło by być lepiej:) U mnie mrozu jeszcze nie ma (przymrozków nie liczę) więc i póki co się niosą. Nie jest to to samo co wiosną ale jajek nie braknie:) Quote
Robert ;-) Posted December 12, 2015 Author Posted December 12, 2015 A ja dziś nie będę ubijal drobiu może jutro ze dwie sztuki, dziś wędzarnie odpaliłem;-) jajek u mię mało ale jak wiadomo jak mało kur to i jaj nie ma za wiele Quote
lottomito Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Co wedzisz? bo ja szynki i boczki:) Kiełbasa w czwartek wisiała:) Quote
Robert ;-) Posted December 12, 2015 Author Posted December 12, 2015 Ano kolego boczek, żeberka, kawałek szynki, schab karkowy, kawałek łopatki a na koniec słoninka, nie wiem co z niej będę robił ale trzy kawałki się uwedzi. Kiełbasy nie umiem robić:-( więc mnie to omija,wracając do drobiu została mi tylko samica emu, samiec nie dał rady:-( dobre to że ona choć lepiej wygląda;-) Quote
Robert ;-) Posted December 12, 2015 Author Posted December 12, 2015 Ano i szkoda ale cóż zrobić taki los, co niektórzy wiedzą jaki jestem marudny, ale ten rok zaliczam do najgorszych jaki pamiętam szkoda słów. Quote
lottomito Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Dobrze że już się kończy ten w następnym będzie lepiej:) Quote
ania1983 Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Robert, szkoda ptaków Ale czasami nie mamy wpływu na to co się dzieje Wczoraj na pniak trafił kaczor, dzisiaj kogut na zamówienie. Powoli stadko się zmniejsza, ale jeszcze trochę głów do ścięcia zostało Na dzień dzisiejszy 2 indyczki i indor, ale on też na pniak, bo w styczniu nowego obcego kupuję. 13 kaczek, w tym 1 kaczor na pniak i 5-6 kaczek z nim. 41 kur, w tym 2 koguty jeszcze na pniak, i nie wiem ile, ale pewnie z 10 kur. Bo z poprzedniego sezonu, zostawiam tylko chyba 2 kury. I mimo, ze się niosą pozostałe, ale małych kur nie chcę już u siebie. Małe chcę wybić i tylko zająć się większymi. Rasowymi czy nie, ale większymi, jak sie zabije kurę starą, to aby nie miała 1kg. a przynajmniej 2 miłego dnia, ja dzisiaj w rozjazdach... Quote
Robert ;-) Posted December 13, 2015 Author Posted December 13, 2015 Witam;-) Aniu zgadza się tak to już jest. A jak twoje rozliczenie z hodowli drobiu nadal notujesz +i - ja dziś nic nie ubije nie chce mi się skubac a skubaczka mi się zbuntowala:-( Quote
ania1983 Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Tak, Robert, notuję Wstępnie podliczone, ale jeszcze do Sylwestra Ogromny minus, no ale też trochę "inwestycji" było Quote
Tofik Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Szkoda Robercie że musiałeś dziurę kopać no ale cóż na to mogłeś poradzić U mojego drobiu po staremu na jajka nie narzekam tak że wszystko w normie z nowości to wczoraj sobie przywiozłem parkę kaczek francuskich brązowych tak że mam 2+1 i liczę na pozytywny finał takiego składu Pozdrawiam Ps. o co chodzi z tym rozliczeniem +/- Quote
Recommended Posts