Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaja tych przepiórek gdzie kupowałeś? Chyba ktoś nie wiedział co sprzedaje? Wcale bym się nie zdziwił jakby nie miał koguta w swoim stadzie:)

Emu chorują czy osowiałe przez zimno? 

Moja "zdobyczna" całkiem rezolutna się zrobiła smiało podchodzi do paszy ale duże ją odpedzają:) Na weekend klatka powstanie w przyszłą niedzielę może uda mi się dokupić partnera do niej albo i całą parkę:) 

Posted

Jaka z neta z mazowieckiego przysłał pocztą, emu może i z zimna ale to jest dziwne samcowi się nie dziwię bo miał mała przygodę ale z samica to już nie wiem w ogóle co co sie dzieje,

pewnie będzie ładna parka z tej znalezionej kurki

Posted

heja :)

nie chce mi sie na razie czytać wstecz, ale nadrobię lekturę na dniach :P

na szybko napiszę, u mnie stadko ptasie się pomniejsza. i żre bez opamiętania :P na razie tyle z ptasiej stajenki... jak poczytam co u Was, to więcej napiszę :)

pozdrawiam

Posted

Aniu powitać nie długo ci się zejdzie aby zaległości nadrobić, puchy takie że szkoda gadać, a może przyniesiesz nam szczęście i reszta wróci na pogaduchy.

ja teraz to tylko przeglądam w robocie cały dzień jestem, ale nie długo się skończy to będzie więcej na forum:-D

Posted

To ta kurka o której wspominałem. Może ktoś wie co to za rasa. Jest po przejściach więc piór na skokach ma niewiele

.http://www.rolnik-forum.pl/uploads/gallery/album_68/tn_gallery_4370_68_302160.jpg

Posted

Witam szkoda ptaszyn Robercie no ale kto wie może im przejdzie

No a kurka lotto... to po prostu kurka miniaturka :)

U mojego drobiu nic nowego jedynie plus taki że wreszcie spowrotem zaczęły nosić jajka bo jeszcze w zeszłym tygodniu było jajko dwa góra trzy a w tym tygodniu co dzień kolo dziesięciu sztuk :) tak że jak tak dalej pójdzie to na święta będzie masa placków :)

No proszę Ania sie pokazała ciekawe czy można powiedzieć że "syn marnotrawny powrócił"? czy to tylko tak na chwilkę? :) 

Pozdrawiam

Posted

Ja zaryzykowałem rok temu w lecie i kupiłem młode w połowie sierpnia:) Akurat przed świętami zaczeły się nosić tak że zeszłe święta jajek mi nie brakło i w te zaczyna się to samo. 

Marcin mówisz że to karzełek łapciaty? Hm nie spotkałem na zdjęciach kurek tej rasy z czubem albo czubkiem. 

Posted

Ano kolego boczek, żeberka, kawałek szynki, schab karkowy, kawałek łopatki a na koniec słoninka, nie wiem co z niej będę robił ale trzy kawałki się uwedzi. Kiełbasy nie umiem robić:-( więc mnie to omija,

wracając do drobiu została mi tylko samica emu, samiec nie dał rady:-( dobre to że ona choć lepiej wygląda;-)

Posted

Robert, szkoda ptaków :( Ale czasami nie mamy wpływu na to co się dzieje :(

Wczoraj na pniak trafił kaczor, dzisiaj kogut na zamówienie. Powoli stadko się zmniejsza, ale jeszcze trochę głów do ścięcia zostało :P

Na dzień dzisiejszy 2 indyczki i indor, ale on też na pniak, bo w styczniu nowego obcego kupuję. 13 kaczek, w tym 1 kaczor na pniak i 5-6 kaczek z nim. 41 kur, w tym 2 koguty jeszcze na pniak, i nie wiem ile, ale pewnie z 10 kur. Bo z poprzedniego sezonu, zostawiam tylko chyba 2 kury. I mimo, ze się niosą pozostałe, ale małych kur nie chcę już u siebie. Małe chcę wybić i tylko zająć się większymi. Rasowymi czy nie, ale większymi, jak sie zabije kurę starą, to aby nie miała 1kg. a przynajmniej 2 :P

miłego dnia, ja dzisiaj w rozjazdach...

Posted

Witam;-) Aniu zgadza się tak to już jest.

A jak twoje rozliczenie z hodowli drobiu nadal notujesz +i -

ja dziś nic nie ubije nie chce mi się skubac a skubaczka mi się zbuntowala:-(

Posted

Szkoda Robercie że musiałeś dziurę kopać no ale cóż na to mogłeś poradzić :(

U mojego drobiu po staremu na jajka nie narzekam tak że wszystko w normie :)

z nowości to wczoraj sobie przywiozłem parkę kaczek francuskich brązowych :) tak że mam 2+1 i liczę na pozytywny finał takiego składu :)

Pozdrawiam

Ps. o co chodzi z tym rozliczeniem +/- :)