Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam po krótkiej nieobecności ale przez ostatnie dwa tygodnie moja doba ma za mało godzin  :)

Gratuluje Wszystkim przychówku.

U mnie szkoda gadać ale sam zawaliłem bo nie podłożyłem kratki pod koszyki i jaja sie wywaliły :( po przeglądzie kilka jajek od razu wywaliłem bo byly pęknięte a resztę zostawiłem final jest tali że wykluło mi sie tylko 5 wlochów :)

Na kaczych jajach siedzą 3 kaczki i mam nadzieje że finał będzie lepszy :) ilości jaj nie znam bo kolo całego drobiu Aga chodzi bo mnie czas nie pozwala :(

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

A co tam słychać u drobiarzy :) coś przybyło? tfu tfu jakieś straty?

Ja do swoich wlochów dokupiłem towarówek tzn.same koguty no bo przecież coś trzeba jeść :) ogólnie to dwa zdechły :( ale reszta tfu tfu dobrze sie chowa. Teraz czekam na kaczki bo nie długo powinny sie kluć a jaki będzie efekt to sie okaże :)

Pozdrawiam

Posted

Ano u mnie słabo :-(

Na razie mam jedną indyczke młodą i 5 kaczek, oraz kilka kurczaków płci nie znanej na razie;-) może 10.

żeby nie szkodniki było by więcej , siedzą jeszcze dwie kaczki może coś odchowaja

Posted

U mnie standard. Trzy dni temu w kurniku pojawiło się kaczątko, Jak mu złapałem i dałem muchę to przyszło za mną do domu. Znalazłem opuszczone gniazdo więc inkubator. Są już cztery kaczuszki. Co dzień jedna.

Kurczaczka żółtego się w tym roku nie dochowałem. Pozdrawiam!

• 2 weeks later...
Posted
parkuje przy parohektarowym jeziorku w irlandi pn. jezioro ogrodzone z dwoma bramkami, można wejść a za ogrodzeniem kaczki i gęsi i sporo tego, nic by w tym dziwnego ale przez popołudnie obserwowałem jak ludzie podjeżdżali z żarciem typu fast food i rzucali ptactwu. Wieczorem została jedna gąska pewnie z niestrawnościami, tak nieświadomie ludzie mordują zwierzątka.
Posted

Kaczuchy Grzegorzu że tak powiem wyglądają "przerażająco" :) niech sie chowają zdrowo

Mój kaczor to jakiś eunuch obadałem jajka kacze bo przecież powinny już dawno być a jak sie okazało to wszystkie fioletowe :( więc wywaliłem zapaszty i koniec siedzenia :(

Sam nie wiem czy on za młody aby nie był i go zostawić czy posłać do gara? :)

Kurczaki nie zapeszając jak na razie dobrze sie chowają

Pozdrawiam

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Jaka jest u Was Cena jajek ?? U mnie na targu nawet do 15zł za mendel wiejskich jaj :)  Aż sam się wczoraj zdziwiłem, sprzedawałem po 13 bo było dużo a jak braknie to po 15zł.

Fermowe 10zł .

• 3 weeks later...