Jump to content

Recommended Posts

Posted
tak dokładnie te co mam jeden duży dawno powinien iść pod młotek rósł jak marzenie;] a dwa małe to już inna para kaloszy choć trafił się słaby koncentrat ale już go małpo zostało więc kupię inny,może ruszą rosnąć a i jeszcze odrobaczenie im zafunduję,co do obornika to słabo i u mnie tydzień temu z pola rozwiozłem 3 rozrzutniki i wczoraj 2.5 i zaorałem i na łąkę 3 to cały urobek z tego lata więc kiszka trochę;[ więc muszę coś zacząć hodować a to racja żeby wyjść na plus;] choć to nie takie proste w tych czasach ale jak na razie mam z czego dołożyć w razie potrzeby;],sąsiad proponował mi pole za stodołą 8ha a że trafia mi się c360 za małe pieniądze więc chyba z nim zagadam o tym polu,bo do tej pory miałem jeden ciągnik a to dla niego było by za dużo;[
Posted
Co do pola i ciągnika to ja bym sie nie zastanawiał:) bo 8ha to ładny kawałek pola a dobrze zagospodarowany potrafi sie odwdzięczyć:) Ja tam ornego za dużo nie ma bo kolo domu nie cały ha mi wychodzi bo reszta to sad więc jakoś mi starcza a tamto pole 3,5ha to chyba już nie pamięta jak gnój wygląda ale wieść moich ilości 20km to trochę bez sensu no a z prosiakami tak jest że różnie idą bo u teściów w zeszłym roku jak sie oprosiła to miała 16 jedno zdechło a jednego teściu zabił bo straszny cherlak był a pozostałe zostały, fakt wychować sie wychowały ale różne były a i potem ze sprzedażą była tragedia bo jak sprzedawali to gość co skupował to dawał im po 4,50 więc na dobrą sprawę dołożyli do interesu:( no ale taki to biznes chyba gdzieś za miesiąc gość płacił coś kolo 6zl ale na takie dołki też można trafić
Posted
on pytał się w tamtym roku ja nie chciałem ale nadal leży odłogiem ma więcej pola w sumie to pewnie ze 30 ha ale to jedno by mi pasowało pożyjemy zobaczymy a ciągnik to może w tym tygodniu pojedziemy obejrzeć co to za towar? co do tuczników to ja kiedyś też zakończyłem hodowlę po takim odchowie rosły tak że szkoda było patrzeć;[ ale od zeszłego roku odchowałem 4 szt na własny użytek i dobrze mi szły więc może się poszczęści?
Posted
Plus taki że prócz koncentratu resztę ziemia ci urodzi więc prosiakom nic nie zabraknie a przy dobrej cenie gotówka pewna:) A co do pola to jako że masz kolo domu to łakomy kąsek więc warto to poważnie rozważyć:)a za tą 60tke ile ci powiedział?
Posted
to jest ciągnik który ostatnie lata spędził przy odśnieżaniu i soleniu w warszawie więc nie spodziewam się super stanu;[ a cena to 10 tysi z pługiem ale mam wieści od znajomego właściciela więc może nie najgorszy będzie
Posted

Moim została pekinka ale większość co sie rzuci to i tak kaczki wszamają żarłoki jedne:)

a wczoraj zrobiłem handel wymienny a mianowicie wymieniłem młodego kaczora i 10 pekinek na dwie kurki kochinki:)

Posted

To zależy jak wyglądają (barwa wielkość itp.) bo w większości od tego zależy cena więc jak sa ładne to 50zl/szt to nie jest wygórowana cena

A co do cen to niektórzy chcą ponad 100/szt ale w większości to ceny są do 100zl poza tym na cenę składa sie dużo różnych czynników.

Pozdrawiam

Posted

witam po dłuższej nieobecności :)

coś mi się lapek ostatnio zbuntował i na forum mnie nie wpuszczał :/ ale już chyba wszytsko ok. :)

na razie uciekam, chciałam tylko pokazać że żyję :)

pozdrawiam

Posted
No to Ja też dam znać, że żyję i się ulatniam. :) Od kilku dni "siedzę" w ustawach z cichą nadzieją, że może tym razem się uda, dlatego nie ma mnie na forum. :) Adamie chętnie obejrzę te kurki, które chcesz kupić. Pozdrawiam i życzę wszystkim odśnieżonych chodników.
Posted
Witam ja staram się jak najczęściej na forum zaglądać ale przeważnie w telefonie przeglądam i nie za bardzo się udzielam;[ a Ani to dawno nie widziałem na forum ale skoro komp nawala to nie jej wina ciekaw jestem jak jej małe kaczuszki się chowają?pozdrawiam;]