Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ja mam taką jedną kurę co lubi sobie wyfrunąć z tym że wie że do psa nie wolno podchodzić tak więc cosik sobie podziobie i wraca spowrotem:) więc nawet jej nie łapie poza tym ona ma jakieś 6 lat tak więc na rosół nawet nie za bardzo:)

Pozdrawiam

Posted
na szczęście tego wrednego sąsiada mam z drugiej strony a tam jest ogrodzone siatka więc się tym nie przejmuję;] i tak ich bym nie oduczył;[ co tam słychać u drobiu ja wczoraj zamknąłem koguty zielone do izolatki na 5 dnia potem zmiana na stare kury i tak dalej aż wszystkie tam będą po kolei.
Posted

Tylko Marcinie żeby i ciebie nie pogonił:)

Co do kur no to fajne szkoda że to miniaturki:(ale w takim upierzeniu bym chciał nabyć tyle że nie miniaturki poza tym Grzegorz coś obiecał tak więc zobaczymy jak się sprawa potoczy.

Robercie a w jakim celu taka kwarantanna?

Posted

właśnie też chciałam zapytać za co kogutki poszły do izolatki??

no tak, jeszcze strusi wam trzeba do szczęścia ;D u nas kiedyś gość miał strusie, czasem jak dostaliśmy od niego jajko, to na kilka dni jajecznica była :D

Posted

Tak myślałem:)

No a te indory to jak by łebek spadł no to chyba było by co obgryźć:) poza tym ma też na sprzedaż sporo jajek ale kto wie czy te jajka są "bezpieczne":( bo przecież przy hodowli wielu ras o jakieś choróbsko nie trudno

Posted
ważne żeby zaprzestać w odpowiednim momencie z powiększaniem liczby gatunków;]co do tego indyka po ładny jest tylko te pióra w ogonie to jakieś mało zadbane ma ale na wagę to pewnie sporo ma z tymi chorobami to wszystko możliwe ja już na to uczulony jestem;[
Posted
Ja tam jeszcze koguta kochina kury wyandotta oczywiście liczę też na koguta:)Gęsi białe w ilości 3-4sztuki ale one do gara i jakby dało radę to parka garbonosych albo 2+1 ale nad nimi to się jeszcze zastanawiam noi chyba tyle a jeszcze kilka sztuk staropolskich ale one też do gara:)
Posted

Cena kaczek powala, bo to wnioskując po opisie jakieś czempionki w kategorii kaczek rueńskich.

Te białe kaczuszki są śliczne. Miałem takie same, kupione w wylęgarni - chyba. Hmmm? Już nie pamiętam, ale chyba tak było. :) Felek i Fela chodziły za ludźmi jak psy i były wiecznie głodne. :)

Posted
Ja jeszcze chciałem mieć świnki wietnamskie. Nawet znajoma oddawała mi kiedyś wieprzka, ale jak się okazało że waży około 80 kg, to się nie zdecydowałem. :) Ech. Plany i marzenia, ale w końcu od tego są żeby je realizować. Znamy się tu już jakiś czas i na pewno jedno drugiemu pomoże jeśli będzie miał to co drugi chce mieć. O przypomniało mi się właśnie, że kogut Sławka wczoraj podrapał mnie po facjacie, jak próbowałem go w powietrzu złapać, żeby nie wyfrunął za 2 metrowy płot. Jutro straci piórka. :)
Posted
te świnki to za ładne nie są kiedyś kolega z zawodówki miał to nie mógł się tego pozbyć[nikt nie chciał od niego ich kupić]i podobno nie są takie fajne ;[ a ten wieprzek to na wędzenie by się nadawał;] a ja koguta to po ciemku w dzień bym się bał że mi zrobi to, co tobie zafundował