Jump to content

Recommended Posts

Posted

e, do mnie nie przemawiają, nie podobają mi się i już :P

ale za to kurki te kolorowe mi sie bardzo podobają, te takie jak by tęczowe :)

ha, no właśnei, jako pasazer :) to ja sobie poradzę, zawsze jak jakieś zwierzaczki wozimy to ja siedzę wtedy znimi z tyłu, coby im było dobrze i jak jakieś dziury to pudło podnoszę żeby one na tych wybojach w pudełku sie nie poobijały :P ostatnio tak z kaczkami jechaliśmy, 2 pudła i ja w środku :P

o, o tym nie pomyślałam Marcinie, zapytam gościa czy będzie chciał sprzedać jednego białego gąsiora :) jak nie to akurat gąsiora jest gdzie kupić, sporo drożej ale na tablicy dostepne są takie oferty :P

Posted
Jak dla mnie to wystarczy łapki związać i do wora oczywiście łebek na zewnątrz wora:)ja mam taką paczkę dno z płyty a reszta z siatki i jak kupowałem biegusy to wsadziłem 4 szt + 4 bialoczuby:) i nikt nikogo nie zadeptał:)
Posted
Aniu a czemu mówisz że indyki prawdziwe babcia kiedyś hodowała indyki białe broyler,i mięsko było z nich super;] a znajoma miała indyki białe mięsne i karmiła je swoją paszą i zieleniną, więc mięso na obiad to i z takich się nadaje ;] choć mi się bardziej podobają te czarne
Posted

mam nadzieję, ale to ciągle wysyłkowa opcja mi zostaje, no jeszcze do tej pani która przy drodze 20 km ode mnie miała indyki musze się przejechac.

ja juz nawet pytam po znajomych czy w pobliżu nie ma ktoś indyków :P

Robercie, o to chodzi ze indyki ja chce tak jak gąski, czyli parkę na stałe,a na mięsko to potomstwo :P

nie chcę tych opasowych, poza tym one mi sie nie podobają, chce i miesko i wygląd :P

Posted
Ja jak przeglądam strony to coraz więcej jest ofert z inku.. więc raczej ich nie zabraknie;]no to jajeczniczka coraz bardziej realna z jednego zbioru;]ja też dziś kilka nazbierałem kury w końcu się pobudziły z zimowego snu i oby tak dalej a miąłem napisać jak ganiałem za gęsiami to zagoniłem je w róg przy brami eto ta biała przeleciała nademną chcąć wiać;[ nie sądziłem że taka lotna jest;[
Posted

I szczerze mówiąc to sam nie wiem co tu zrobić bo nie wiem który wybrać bo w sumie 50zl to nie jest jakaś wielka różnica

może jak by Grzegorza zapytał to może by coś doradził bo on najlepiej rozumie tan temat:)

Co do gęsi to mi tak kiedyś kogut frunął to z podrapanym czołem wróciłem do domu:(

Posted
tak nasze kółko wzajemnej adoracji powiększa się o nowych uczestników ;]a tak na serio to nie wiem jak to jest z tymi regulatorami ze stałą temp.one też powinny mieć jakąś regulacje ,być może jakoś przez komputer to ustawiają mnie jeszcze kręci kupienie gratów na robiony samemu ale nie wiem czy mi czasu starczy?
Posted

Najprostsze sposoby są najlepsze. Sprawdź termometrem lekarskim albo porównaj temperaturę jajka spod kury i z inkubatora dotykając jajkiem miękkiej części ucha, a z pewnością wyczujesz różnicę 0,2 stopnia Celsjusza. Gorzej z wilgotnością. Inkubator jest zazwyczaj kalibrowany do wilgotności i temperatury otoczenia. Najczęściej jest to 60% wilgotności względnej przy 18 stopniach Celsjusza. Jeżeli powietrze jest suchsze to oczywiście w inkubatorze też będzie suchsze i odwrotnie. Jak jest pogoda deszczowa to jest w domu i inkubatorze wilgotniej i jeżeli jest sucho na dworze to bardziej sucho jest w domu, w inkubatorze też. Tu coś jest na ten temat.

http://www.infermo.pl/a14-Wyznaczanie-wilgotnosci-na-podstawie-masy-jaj.html

http://www.ptakiozdobne.pl/80_Wilgotnosc_podczas_inkubacji.html

Pozdrawiam!