ania1983 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 e, do mnie nie przemawiają, nie podobają mi się i już ale za to kurki te kolorowe mi sie bardzo podobają, te takie jak by tęczowe ha, no właśnei, jako pasazer to ja sobie poradzę, zawsze jak jakieś zwierzaczki wozimy to ja siedzę wtedy znimi z tyłu, coby im było dobrze i jak jakieś dziury to pudło podnoszę żeby one na tych wybojach w pudełku sie nie poobijały ostatnio tak z kaczkami jechaliśmy, 2 pudła i ja w środku o, o tym nie pomyślałam Marcinie, zapytam gościa czy będzie chciał sprzedać jednego białego gąsiora jak nie to akurat gąsiora jest gdzie kupić, sporo drożej ale na tablicy dostepne są takie oferty Quote
Robert ;-) Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 ja swojego gąsiora włożyłem do worka łepek mu wystawał i do bagażnika jak przyjechałem do domu to już chodził wolno że tak powiem w tym bagażniku ale to było tylko 10km;] Quote
Tofik Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Jak dla mnie to wystarczy łapki związać i do wora oczywiście łebek na zewnątrz wora:)ja mam taką paczkę dno z płyty a reszta z siatki i jak kupowałem biegusy to wsadziłem 4 szt + 4 bialoczuby:) i nikt nikogo nie zadeptał Quote
ania1983 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 heh, no ja też będę musiała kombinować jak te gąski taki kawał przywieźć żeby im nie było krzywdy, bo to jednak spora droga Quote
Tofik Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Spokojnie Aniu nic im nie będzie przecież gęś to nie jajko że sie stłucze:) Quote
ania1983 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 no niby racja....jak uda mi sie te gęsi kupic to jeszcze tylko gdzieś indyki prawdziwe załatwic, albo jaja od nich Quote
Tofik Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Mi się wydaje że jak ptaki zaczną się nieść na całego:) to i będzie dużo wystawionych na sprzedaż tak więc myślę że nie będzie problemu z kupnem:) Quote
Robert ;-) Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 Aniu a czemu mówisz że indyki prawdziwe babcia kiedyś hodowała indyki białe broyler,i mięsko było z nich super;] a znajoma miała indyki białe mięsne i karmiła je swoją paszą i zieleniną, więc mięso na obiad to i z takich się nadaje ;] choć mi się bardziej podobają te czarne Quote
ania1983 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 mam nadzieję, ale to ciągle wysyłkowa opcja mi zostaje, no jeszcze do tej pani która przy drodze 20 km ode mnie miała indyki musze się przejechac.ja juz nawet pytam po znajomych czy w pobliżu nie ma ktoś indyków Robercie, o to chodzi ze indyki ja chce tak jak gąski, czyli parkę na stałe,a na mięsko to potomstwo nie chcę tych opasowych, poza tym one mi sie nie podobają, chce i miesko i wygląd Quote
Tofik Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Robercie a co postanowiłeś w sprawia inku kiedy zamawiasz? ja myślę że po niedzieli bo chyba już nie ma na co czekać Quote
Robert ;-) Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 Jak się wybiorę do warszawy to kolega mi zamówi ma konto;]a czas chyba najwyższy bo u mnie jeszcze jedna kaczka zaczeła się nieść Quote
Tofik Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 A u nie za to kurom sie coś stało bo dziś 4 jaja były:) no ja tak jak pisałem po niedzieli bo ten co patrzyłem to jest chyba do 19 tak że czas ucieka:)jeszcze znalazłem taki egzemplarzhttp://allegro.pl/wylegarka-jaj-inkubator-klujnik-higro-gratisy-i3854370382.html Quote
Robert ;-) Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 Ja jak przeglądam strony to coraz więcej jest ofert z inku.. więc raczej ich nie zabraknie;]no to jajeczniczka coraz bardziej realna z jednego zbioru;]ja też dziś kilka nazbierałem kury w końcu się pobudziły z zimowego snu i oby tak dalej a miąłem napisać jak ganiałem za gęsiami to zagoniłem je w róg przy brami eto ta biała przeleciała nademną chcąć wiać;[ nie sądziłem że taka lotna jest;[ Quote
ania1983 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 to jest cały czas mój inkubator ale szczerze polecam bo sprawdzony doczytałam i ten ma tyle więcej że pilota ma i mozna samemu temperaturę ustawiać Quote
Tofik Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Aniu one wszystkie podobne a ten ma np. higrometr i zmianę temperatury:)Hehe Robercie no to miałeś przygodę dobrze że cie w locie nie podrapała Quote
Robert ;-) Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 w sumie to się nie bałem tylko zdziwiłem ze tak ona umie;] i ten inku... jest bardziej interesujący właśnie że ma możliwość zmiany temp.i higrometr Quote
Tofik Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 I szczerze mówiąc to sam nie wiem co tu zrobić bo nie wiem który wybrać bo w sumie 50zl to nie jest jakaś wielka różnica może jak by Grzegorza zapytał to może by coś doradził bo on najlepiej rozumie tan temat:)Co do gęsi to mi tak kiedyś kogut frunął to z podrapanym czołem wróciłem do domu:( Quote
Robert ;-) Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 Ja wiem że takie lotne zwierzątka mogą podrapać;[a co do inku.. to ja ci nie powiem?nie zdecyduje za ciebie;[musisz sam wybrać a co do Grzegorza napis za on pewnie ci podpowie;] Quote
ania1983 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 no, ja jak bym teraz kupowała to bym wzięła zdecydowanie ten z higrometrem, juz pal licho tą temperaturę, ale higrometr się przydaje Quote
Tofik Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Aniu ale z tego co wiem to te ze stalą temperatura mogą sie rozregulować dlatego opcja kontroli temp. jest przydatna bynajmniej ja tak to widze Quote
ania1983 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Grzegorz widzę ze czyta więc pewnie zaraz coś napisze mam nadzieję ze mi się nic nie rozreguluje z temperaturą... Quote
Robert ;-) Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 tak nasze kółko wzajemnej adoracji powiększa się o nowych uczestników ;]a tak na serio to nie wiem jak to jest z tymi regulatorami ze stałą temp.one też powinny mieć jakąś regulacje ,być może jakoś przez komputer to ustawiają mnie jeszcze kręci kupienie gratów na robiony samemu ale nie wiem czy mi czasu starczy? Quote
Tofik Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Hehe o wilku mowa:)Grzegorzu co możesz powiedzieć o inku z ostatniego linku czyli:)http://allegro.pl/wylegarka-jaj-inkubator-klujnik-higro-gratisy-i3854370382.html Aniu nie mówię że się rozkalibruje ale istnieje taka możliwość Quote
ania1983 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 mam nadzieję ze tak się nie stanie, a w razie czego to serwis gwarancyjny lub pogwarancyjny Quote
DuzyGrzegorz Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Najprostsze sposoby są najlepsze. Sprawdź termometrem lekarskim albo porównaj temperaturę jajka spod kury i z inkubatora dotykając jajkiem miękkiej części ucha, a z pewnością wyczujesz różnicę 0,2 stopnia Celsjusza. Gorzej z wilgotnością. Inkubator jest zazwyczaj kalibrowany do wilgotności i temperatury otoczenia. Najczęściej jest to 60% wilgotności względnej przy 18 stopniach Celsjusza. Jeżeli powietrze jest suchsze to oczywiście w inkubatorze też będzie suchsze i odwrotnie. Jak jest pogoda deszczowa to jest w domu i inkubatorze wilgotniej i jeżeli jest sucho na dworze to bardziej sucho jest w domu, w inkubatorze też. Tu coś jest na ten temat.http://www.infermo.pl/a14-Wyznaczanie-wilgotnosci-na-podstawie-masy-jaj.htmlhttp://www.ptakiozdobne.pl/80_Wilgotnosc_podczas_inkubacji.htmlPozdrawiam! Quote
Recommended Posts