młody123 Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 jestem nowy więc witam serdecznie . Mam do was pytanie posiadam prawie 4 ha pola trochę łąki trochę pole orne i chciałem do ursus c 360 zakupić bronę talerzową i moje pytanie brzmi czy powiedzmy przy kupnie takiej w miarę dobrej talerzowki powiedzmy do 4-5 tys czy dostałbym jakieś dopłaty ? Czy to raczej byłoby śmieszne składać wniosek ? Sory że się tak bardzo rozpisałem . Quote
PiotrKosiński Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Dobrym rozwiązaniem na dofinansowanie zakupu sprzętu jest wzięcie go w leasing. Wtedy płatność rozkłada się w czasie (po zakończeniu umowy można wykupić przedmiot leasingu, albo wziąć nowy w kolejny leasing).Zachęcam do zapoznania się z ofertą EFL, zwłaszcza z Leasingiem Swobodnym (http://www.efl.pl/finansowanie/leasing-swobodny), który jest rozwiązaniem bardzo dobrym dla rolników - umożliwia obniżenie stawki spłaty do symbolicznej złotówki w momencie przestoju (na przykład, gdy zima się wydłuża). Pozdrawiam,Piotr KosińskiEFL Quote
GalaperStrong_pl Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Wniosek możesz zawsze próbować składać,jednak czy przejdzie to już osobna kwestia. Szczerze mówiąc kwota 4-5 tyś zł wydaje mi się zbyt niska aby taki wniosek miał szansę powodzenia,co innego wspomniany powyżej leasing,możesz brać taką opcje pod uwagę. Quote
íktorn Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Narazie dokancza się stare dotacje z programu 2007-2014W przyszłości 2014 -2020 nowe programy ale mie do końcaWiadomo na co będą mnialy służyć ostatnio były popularneNa maszyny budynki.płyty obornikowe.biogaz.kolektory słoneczneW nowych prof więcej pójdzie na energię odnawialna.i rozwój produkcjiI mie będzie już tak łatwo kupić maszyny lub ciągnikiBo trzeba udowodnić ze przez to zwiekszymy wydajnośćNie wiem jak wyglądać będą programy typu roznicowanie działalnościAle wdzydtkiego dowiemy się. Na wiosną przyszłego rokuKolega raczej nie ma szans na takie dofinansowanie zbyt mała inwestycji Quote
Recommended Posts