Wielki124 Posted April 1, 2013 Report Posted April 1, 2013 co chodować na 22 hektarach 5 i 6 klasy Quote
konio57 Posted April 1, 2013 Report Posted April 1, 2013 Opasy. Zasiejesz kukurydzy na kiszonkę i trochę zboża na paszę treściwą i masz gotową paszę. Quote
VoYtek8 Posted April 1, 2013 Report Posted April 1, 2013 Po mojemu to krowy, byki albo nic, jeśli chodzi o było to zgodzę się z "konio57" zasadzisz kukurydzę na kiszonkę, reszte obsiejesz owsem i żytem i masz gotową paszę. Chociaż przy tym będziesz miał sporo roboty, będziesz musiał do obrządku chodzić, gnój wyrzucać. Jeszcze możesz zrezygnować z jakiejkolwiek hodowli i siać na tej ziemi tylko zboże (najlepiej żyto) i sprzedawać do skupu z tego areału będziesz miał pokaźną ilość i będziesz mógł myśleć o rozwoju swojego gospodarstwa. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted April 1, 2013 Report Posted April 1, 2013 a po mojemu to żarówki tylko wysoko ubezpiecz na wypadek gradobicia, każdy szuka gotowej receptury na biznes bo nie chce mu się czytać i wyciągać wniosków, nie ma tak... Quote
Młokos Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 A lepiej żarówki zwykłe czy energooszczędne? Masz rację, że ludziom coraz mniej chce się szukać i kombinować na własną rękę. Internet trochę rozleniwił. Jasne, że daje spore możliwości, ale niektórzy przestają sami myśleć i potem mogą mieć problem... Quote
kubusjettaII Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 dokładnie, jak to czytam to delikatnie pisząc złoszczę się bo brzmi to jak "najlepiej powiedzcie bo ja chcę gotowe szybkie pieniądze" Quote
VoYtek8 Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 Oj co mu powiemy to powiemy, ale nikt za niego tych pieniędzy nie zarobi, wiec i tak najtrudniejsze przed nim i internet mu pola nie obrobi. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 ale sądząc po postach to chłopak wszystko chce hodować Quote
muzyk Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 Kuba on zadał tylko pytanie a posty pisali userzy z radami.Wracając do tematu to przy tej klasie ziemi najrosądniejsze chyba by był chów krów bo trawa CI tam urośnie.Pozdrawiam. Quote
kubusjettaII Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 ok muzyk wiem i rozumiem, ale nie chodzi mi o ten wątek z postami, na głównej widziałem inne jego wątki, może źle napisałem nie posty a wątki, poprawiam się- sądząc po wątkach Quote
bardzomalorolny Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 najlepiej to chowaj i uprawiaj wszystkiego po trochę, jak to na mniejszych gospodarstwach jest, wtedy zobaczysz na czym najlepiej wychodzisz Quote
pablos Posted April 7, 2013 Report Posted April 7, 2013 nie piszesz czy posiadasz jakieś maszyny jeżeli nie daj sobie spokój lepiej wykorzystaj programy unijne można z nichwyciągnąć niezłą kasę jeżeli chów to tylko opasy najmniejsza kasa na rozruch plus większe dopłaty Quote
Recommended Posts