Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry!
Myślę o ogrodzeniu kurnika i wybiegu siatką leśną i pastuchem.
Jak to zrobić, by było skuteczne (jaka siatka, ile wkopać pod powierzchnię gruntu)?

Posted
ja mam dwa budynki gospodarcze ze strychami na jednym zboże, a na drugim słoma i miałem taki okres że na strych ze słomą nie zaciągną kota nawet siłą, a jak wziołem kota w ręce i wchodzipem na strych to kot łagodny wpadał w panike drapiąc i gryząc. Kuny tam były i to w ilości sporej.
Posted

Dokładnie kot lub pies, miałem problem kilka lat temu z kunami. Pojawił się u nas nowy lokator rasy szlachetnej mieszanej coś z labradora coś hmmm nie wiem do końca, ale powiedzmy że to labrador ;-) Biega sobie wolno po ogródku i problem znikł. Kuny znikły definitywnie :) 

Posted

Witam, widzę że sporo osób ma problem z tym szkodnikiem, ja walczę z kunami już od około dwóch lat i jak na razie skutecznie wygrywam tą walkę, choć jest ona bardzo ciężka i jak dla mnie upierdliwa, nakłada też obowiązki i pochłania trochę czasu.

Może ktoś używał skutecznych odstraszaczy dźwiękowych  i może polecić skuteczny, bo te co ja używałem do tej pory po prostu nie działają.

A jeśli komuś zależy to mogę opisać tu sposoby jak pozbyć się szkodnika, nie jest to wcale takie proste zwłaszcza jak się trafi na osobnika dorosłego w pełni sił a nie staruszka czy głupiego młodzika.

Posted

O kotach nic mi nie wiadomo, ale tak jak pisałem wcześniej, psów się boją. Jak rozłożyłem woreczki kunagone z psią sierścią i co pół roku wymieniam, przestały całkiem przychodzić i robić szkody. 

• 2 weeks later...
Posted

Z kuna ja i moja rodzina męczyliśmy się już od trzech lat. Jej ogromne zniszczenia poczynione w naszym domu zostały oszacowane na kilkanaście tysięcy złotych. Próbowałem wielu metody jej zwalczania, ale nic to nie dawało. Dopiero system domowy, który założyła mi firma stopkunom.pl rozwiązał nasz problem w ciągu jednego dnia. Polecam tę firmę dla osób zmagających się z tym problemem kunowym.

Posted

Profesjonalne firmy zakładające takie zabezpieczenia liczą sobie dosłownie jak za zboże, a tak na prawdę montaż jest dość prosty. w razie trudności o pomoc możesz poprosić elektryka ale to na pewno mniejsze koszty. FIrmy sprzedawające zestawy dołączają instrukcję także nie pozostajesz sam na placu boju.

• 3 weeks later...
Posted

Jeśli na dole zrobisz podmurówkę żeby się nie podkopała kuna ani inne zwierzę, a do góry puścisz dwa poziomy linki czyli (+) i (-), aby dotkła oby dwóch i dostałą silny impuls. Ważny jest mocny elektryzator - minimum  3 J. Wtedy nie ma szans żeby weszła :) Mam to potwierdzone i sprawdzone

• 2 years later...
Posted

Dzień dobry,

Od wczoraj słyszę na poddaszu mojego domu szuranie i tupanie. Podejrzewam, że jest to kuna, ponieważ w okolicy już ją widywano. Sąsiad też wspominał że miał okazję się z nią spotkać. Wiem już że złapanie jej jest dość ciężkie, ale czy tzw. "odstraszacze" są skuteczne? Znalazłam w internecie coś takiego Czy ktoś tego próbował? Faktycznie się nadaje? Będę wdzięczna za podpowiedź.

Pozdrawiam

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

kuny ciężko jest się pozbyć , szczególnie jak już się na dobre zadomowiła na strychu, jedyny skuteczny sposób jaki znam to pastuch na kuny montowany wokół budynku 

• 1 month later...
Posted
Od jakiegoś czasu na poddaszu slyszeliśmy drapanie i podejrzewamy że czasami mamy gościa w postaci kuny. Najgorzej jest nocą gdy jest cisza. Słyszałam o pastuch na kuny i poważnie rozważam tę kwestię. Póki co kupiliśmy żywołapkę i odstraszacze zapachowe Kunagone zawierające sierść różnych gatunków psów w sklepie internetowym fermo.pl. Chwilowo jest spokój, jednak jeśli kuna wróci też będę myślała o pastuchu.