arek172 Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 Miesiąc temu kupiłem prasę kostkującą John Deree 332. Co o niej sądzicie? Da sobie radę ciągnikiem C-360? Jakie są jej zalety i wady? Może ktoś miał styczność z tą prasą? Quote
VoYtek8 Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 Myslę że Twój Ursus da sobie radę. Móglbyś podać za ile kupiłeś tą prasę i który to rok? Może jakieś foto? Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 Przecież ta prasa jest sporo mniejsza od polskiej simpy to c360 będzie śmigal,znalazlem 1 na allegro fajna taka zgrabna masz drabinkę do niej żeby od razu na przyczepę podawala. Quote
izydor6280 Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 z ta prasa 30 da sobie rade, wiec o 60 nie bede wspominal Quote
arek172 Posted April 5, 2013 Author Report Posted April 5, 2013 Drabinki do niej nie mam, ale to nic nie szkodzi, bo i tak bym raczej jej nie używał, mało ziemi mam , to sobie na spokojnie podam później na przyczepe! A co myślicie o podbieraku? Ma on 1,40 m nie jest za wąski? Będzie się dobrze prasowało przy takim podbieraku, czy będzie rozchodzić się siano na boki? Quote
ali Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 zamiast jednego porządnego wałka z głową skręconą do tyłu i nogą na sprzęglę robimy dwa mniejsze , fajkę w usta i do przodu Quote
Robert ;-) Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 Z sianem można tak zrobić że male walki ja też takie robię jedzie się szybciej i nie zapycha się ale w slomie może być gorzej po bizonie zebrać do czysta,szkoda że drabinek nie masz tak można we dwóch dać radę bez drabinek dwa razy robisz tę samą robotę ja mam 2,5 ha ląk ale bez nich nie wyobrażam sobie sianokosów,pozdrawiam Quote
Recommended Posts