Przemo1 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 witam.może ktoś pomoże i powie co to jest -zaznaczone strzałką, od niedawna mam Zetora i jeszcze wszystkiego nie oblukałem:) Quote
muzyk Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Napisz co to za model ciągnika i zrób zdjęcie w przybliżeniu bo praktycznie nic nie widać.Pozdrawiam. Quote
Przemo1 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 kolego to jest zapożyczone zdjęcie z internetu.ja posiadam Zetora 5711 to starsza maszyna. jak naciśniesz to zdjęcie to się powiększa i w miarę widać.ale spróbuję poszukać lepszego zdjęcia.Ten "bolec" zakończony jest nakrętką 17. wydaje mi się że związany on jest z układem kierowniczym. za jakiekolwiek sugestię dziękuję Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Tak szczerze to ja poczekam na zdjęcie lepszej jakości,tutaj nic nie widze,tzn strzałka jest bardzo niewyraźna i nie wiem na jaki element mam zwrócić uwagę. wstaw w lepszej jakości z możliwością powiększenia. Quote
izydor6280 Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 a nie jest to jakas mizrka oleju, a przy okazjii wlew, zapewne wlasnie do ukladu kierowniczego, a dokladniej wspomagania Quote
Przemo1 Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 witam.zrobiłem zdjęcie z przybliżenia,wiecie co to jest? Quote
kubusjettaII Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 a odkręcałeś to? moim zdaniem jakiś wlew oleju Quote
muzyk Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Być może jest to wlew do układu kierowniczego.Pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 No ja też myslę że to wlew oleju, ale pewności nie mam bo Zetora nie posiadam. Jak to jest na 17 to chwila roboty i to odkręcisz, a wtedy się okaże co to jest. Pozdrawiam Quote
rysiek1965 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Mnie się wydaje że jest to ogranicznik , przypomina zatrzaski do biegów od c360, ale nie jestem pewien ,nie miałem Zetora . Quote
Przemo1 Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 nie odkręcałem bo myślałem że jest to jakaś regulacja od układu wspomagania albo coś... w tygodniu może się coś ociepli to odkręcę i zobaczę co się tam kryje:) Quote
Przemo1 Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 może nie w temacie ale zapytam kolegów: w układzie wspomagania w zbiorniku robi się lekka piana, czy to wina pompy czy zły olej? dodam że w prawo nie mogę tyle skręcić kołami co w lewo. może macie jakiś pomysł co jest nie tak... Quote
massay1 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Albo kiepski olej albo pompa lub zasilanie zaciąga powietrze. Póki zapowietrza się układ trudno doradzać o skręcaniu. Quote
Mikruss Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 zaciąga lewe powietrze - piana w zbiorniczku ew pompa walnietaskrzywiony tłok Quote
Recommended Posts