Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam problem z ładowaczem czołowym w zetorze 7745. Jest więc taki problem gdyż tur bardzo słabo podnosi. Muszę dawać bardzo dużo gazu żeby szybciej podniósł. Wcześniej zmieniłem pompę olejową i wszystko było dobrze ale za jakiś czas znowu zaczęły się problemy... I nie wiem co mogło się zrobić. Czy trzeba podkręcić coś na rozdzielaczu w turze?? Pomocy!!
Posted

wymień lub zregeneruj rozdzielacz najpierw jednak sprawdż czy podnośnik ma dobry udżwig jeżeli nie to wina zaworu

jeśli dobry wina rozdzielacza

Posted

w rozdzielaczu naprawa polega na wymianie oringów i uszczelniaczy jeżeli nie są powyrabiane ja miałem coś podobnego

w MTZ nie napisałeś jaki to rozdzielacz u mnie jest zwykły trzysekcyjny regulacja jest prosta odkręcasz

nakrętkę kontrującą na zaworze przeciąrzeniowym rozdzielacza pokręcając w prawo zwiększasz ciśnienie

w lewo zmniejszasz najpierw jednak wykręć go i sprawdż czy nie jest uszkodzony być morze to on

jest powodem awarii

Posted
albo poszły manszety w siłownikach w turze . Najlepiej podłącz przyczepę pełną np z obornikiem i wykipruj i na wolnych obrotach powinno ci podnosić jeśli nie to juz wiesz ze rozdzelacz.Albo tak jak pisałem poszły manszety (uszczelniacze tłokowe) .Ja taki problem miałem w swoim 914 przy turze . nawet sie tak zdazyło ze wcale nieszło podnieść tura bo manszety sie urwały i olej nietrzymał w siłownikach tylko sobie przepływał.