mario21 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Witam. Mam pytanie nie orientujecie sie jaka jest cena takiej redliniarki dwurzedowej. http://weremczukagro.pl/new/index.php/default/category/maszyny_warzywnicze/agregaty_aur i samej redliniarki tez dwurzedowej takiej http://weremczukagro.pl/new/index.php/default/category/maszyny_warzywnicze/agregaty_aur Quote
VoYtek8 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Też jestem ciekaw ceny takiej redliniarki, sam bym chętnie taką kupił ale niestety dysponuje tyko Ursusem C-330 a on ma za małą moc żeby pociągnąć to urządzenie. Tak redliniarka oszczędziłaby mi sporo pracy bo teraz jak sieje jakieś warzywo w redlinach to muszę je robić zwykłym obsypnikiem, a dopiero natępnie wałować oddzielnym wałem. Pozdrawiam Quote
Tofik Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Voytku nie przejmuj sie ja tez to znam a cena napewno nie mala:( Quote
grzepaku1 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 wojtek ja tez nie mam redliniarki robiłem redliny obsypnikiem jak najwyższe i szersze z płaskim wyrównanym grzbietem a po przeschnięciu tych redlin 2 do 5 godzin sieję siewnikiem który ma z przodu zamontowany wał gładki bez kołnieży na sztywno a regulacja wysokości redlin jest poprzez łącznik (śruba rzymska) rozstaw redlin 68 cm grzbiet redliny po zasianiu jest szerokości około 30 cm od 20 lat sieję marchew a 10 lat na redlinach bez deszczowania i wschody mam dobre ale dużo zależy od rodzaju gleby dzis nie robię tradycyjnym obsypnikiem ale na tej samej zasadzie a formownica wcale mi się nie podoba bo taka redlina szybciej wysycha często się zbryla tym bardziej jak jest za wilgotna gleba podczas formowania, a siana moim sposobem boki redliny i grzbiet sa w miarę lużne wysycha warstwa gleby 2 do 3cm a w środku redlina jest zawsze wilgotna i choćbym miał formownicę to wyrzucił bym z niej te walce z kołnierzami a wyrównał to poprzeczką i taka redlina byłaby dobrze uprawiona lecz luzna a po przeschnięciu siał bym z wspomnianym wałem Quote
Recommended Posts