Jump to content

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
Posted
Jestem nowym właścicielem przydomowego stadka kurek, moje kurki żyją wolno, jedzą pszenicę, śrutę pszeniczną, raz dziennie dodaje śruty kukurydzianej, no i to co sobie wydziobia na wybiegu. Jajka po ugotowaniu mają trochę luźne białko, czy jest to brak jakiegoś składnika w ich diecie? Proszę o radę, Dzięki
Posted
Może po prostu za krótko gotujesz ;P nie znam sie zbytnio na gotowaniu ale wiem że czym dłuższe gotowanie tym jajka twardsze, zresztą nie widzę też zbytniego powiązania tego białka z brakiem jakiejs witaminy ;) pozdrawiam
Posted

Jest ok :) Okazało się że żona po zawrzeniu wody wyłączała ją i jajka dochodziły :) Za słabo :)

Teraz inny problem, jedna z kurek około 20 tygodni nie otwiera oczu, albo otwiera na chwilkę. Co robić? Czy jest to jakaś choroba i czy może zarazić resztę stada?

Pozdrawiam

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...