Wielki124 Posted April 8, 2013 Report Posted April 8, 2013 z 1 hektara ile można wyżywić średnio kur Quote
stawik Posted April 22, 2013 Report Posted April 22, 2013 Jestem nowym właścicielem przydomowego stadka kurek, moje kurki żyją wolno, jedzą pszenicę, śrutę pszeniczną, raz dziennie dodaje śruty kukurydzianej, no i to co sobie wydziobia na wybiegu. Jajka po ugotowaniu mają trochę luźne białko, czy jest to brak jakiegoś składnika w ich diecie? Proszę o radę, Dzięki Quote
przemek2092 Posted April 22, 2013 Report Posted April 22, 2013 Może po prostu za krótko gotujesz ;P nie znam sie zbytnio na gotowaniu ale wiem że czym dłuższe gotowanie tym jajka twardsze, zresztą nie widzę też zbytniego powiązania tego białka z brakiem jakiejs witaminy pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted April 23, 2013 Report Posted April 23, 2013 Daj znać jakie będą efekty sam jestem ciekawy ;P Quote
stawik Posted April 26, 2013 Report Posted April 26, 2013 Jest ok Okazało się że żona po zawrzeniu wody wyłączała ją i jajka dochodziły Za słabo Teraz inny problem, jedna z kurek około 20 tygodni nie otwiera oczu, albo otwiera na chwilkę. Co robić? Czy jest to jakaś choroba i czy może zarazić resztę stada?Pozdrawiam Quote
Recommended Posts