Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted
widziałem takie czochradło zainstalowane w oborze i musze przyznać, że bardzo mi się podobało. Żałuje że mam uwięziówkę i nie mogę go powiesić. Krowy są czystsze, spokojniejsze i nie czochają się o inne rzeczy powoduąjc szkody
  • 2 months later...
  • 6 months later...
Posted
Nie taki to znowu bajer jest to bardzo przydatne urządzenie. Sprawdza się oczywiscie tylko tam gdzie krowy są wolno trzymane. Ja mam akurat doświadczenie z bydłem mięsnym, tzn u wójka ma coś takiego - bydlo naprawde chętnie z tego korzysta. Jak na 50 sztuk takie urządzenie ma poprawić samopoczucucie - bardziej spokojne, mniej agresywne. To już się opłaca.
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Na pewno opłaca się zainwestować w czochradła. Poprawiają one higienę zwierząt ale również wpływają na wyniki w produkcji!

Czochradło poprawia krążenie krwi a za tym idzie zwiększona wydajność ok 3-7%.

Koszt takiego czochradła jest bardzo zróżnicowany od 4000 do 9000. Ok. rok temu zabrałem się za produkcję takich urządzen.

U mnie kosztuje ono 4000 pln. Jedno czochradło jest w stanie obsłużyć 40-50 krow.

Jeśli jest ktoś zainteresowany bardziej szczegółowymi informacjami , proszę o meila