Rolnik12145 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Posiadam prasę Gallignani 9520 i muszę zdjąć pierwszy walec od podbieraka od góry, i w tym rzecz że tam jest podwójny tryb i ani drgnie. Próbowałem go zablokować i odbić w przeciwną stronę młotkiem i rurą calową i tylko rura się połamała , czy jest tam jakiś segier, czy coś bo próbowałem w obie strony i nic. Nie ma tam żadnego klina ani nic. Pozdrawiam Quote
cioska Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Witaj,mialem podobnie w prasie welger ściągacz nie dał rady,podgrzewalem i też nic ,podpowiedział mi mechanik że trzeba cofnąć tryb łańcuchowy w przeciwną stronę niż obroty łańcucha.Nastawiłem rurę grubościenną(w dole zęba) i uderzylem młotem ok.2kg. i tryb się poluzował że można było go ręką zdjąć.Końcówka wałka jest z zacięciem ,tak że jak tryb siedzi to nic nie widać -nie wiem może u ciebie jest inaczej. Quote
Rolnik12145 Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Jutro spróbuje go jakoś zablokować i zbijać i powiem co i jak,Jakby ktoś coś wiedział to proszę o pomoc Quote
Recommended Posts