Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Przeglądając sobie tematy na forum spotkałem się z różnymi ocenami o danych markach i postanowiłem was spytać co według was jest czego warte.

Według mnie spośród najbardziej znanych marek: John Deere, Fendt, New Holland, Claas, Deutz-Fahr(razem z same i lambo), Massey Ferguson, Case, Claas, Zetor, Ursus, Valtra na danym miejscu jest:

Ciągniki:

1. John Deere

2. Fendt

3. Valtra

4. Claas

5. Massey Ferguson

6. Deutz-Fahr

7. New Holland

8. Case

9. Zetor

10. Ursus

Kombajny:

1. Claas

2. John Deere

3. Fendt

4. New Holland

A jak pozycjonują te marki u was?

Proszę was o wybieranie spośród podanych przeze mnie marek. Jeśli jakiejś zapomniałem z tych bardziej znanych to sorka.

Posted
Nie da się powiedzieć która marka jest dobra, a która zła. Każda seria i model ciągnika jest inny i stworzony z myslą o wykonywaniu zupełnie innych prac w gospodarstwie. Pozdrawiam :)
Posted

VoYtek8 dobrze mówi kazda marka ma swoje tak zwane oczko w głowie:) jeden jest stworzony do pracy w zieleni( zgrabiarki, kosiarki i inne cuda)

drugi jest stworzony do obory inny zas jest dobry w pracach ciężkich, każda marka ma modele do czegoś przeznaczone:D pozdrawiam

Posted

raczej dopoki sie nie popsuja

a z tymi ocenami to najwiecej o nich pisza to znaczy najwiecej wydaja na reklame a nie lepiej jak sprzet sie reklamuje sam

np Fendt czy lemken jest reklamowany ale nie na hama