Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wiadomo kazdy ma swoje zdanie ale mnie np. nie przeszkadza ze pomykam starym ciagnikiem dzis razem z tesciem zaoralismy prawie 10ha i wcale mi nie przeszkadzalo ze jezdzilem prawie 40letnim ursusem kola sie kreca 3 skiby ciagnie to co mam narzekac:)

Pozdrawiam

Posted

@rocky1122 jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś o danej marce modelu jakiegoś urządzenia/maszyny rolniczej wystarczy zapytać pisząc nowy temat z pytaniem (gwarantuje Ci że znajdzie się ktoś kto będzie znał odpowiedź), a nie wyskakiwać z pretensjonalnymi pytaniami ;).

pzdr.

Miki

Posted
Nie wiem o co koledze chodzi z tym tematem. Nic dziwnego że procentowo na forum może jest więcej artykułów o 30 i 60tkach no bo jednak to są ciągle bardzo popularne i powszechnie używane ciągniki.
  • 2 weeks later...
Posted

Wcale się nie dziwię w całej gminie u nas chodzą 4 Renowki

I z 700 Ursusów i wynika z tego ze to 65 procent ciagnikow

Tej marki pracuje po gminie i dam sobie rękę ugiąć ze 40 proc

Ciagnikow w skali kraju to ursus

Posted

21 wiek niestety kolego wchodzi on co do 4 gospodarstwa bo ci rolnicy o niedużym areale i dochodach

Przez następne 25 lat pojezdza ma Ursus i nić tego nie zmieni

Sam zakupilem 2 ciągniki w ciągu 4 lat i we wsi 4 rolników ma różne ciągniki a reszta nie stać ich nawet

Aby kupić uzywke za 40 tysięcy