Jump to content

Recommended Posts

Posted
jak co roku masz do prasowania 12ha a fudusz ci na to pozwala to oczywiscie ze bardziej ci sie oplaca kupic niz kogos najmowac bo po co komus darmo dawac kase pozatym niemusisz sie nikogo prosic tylko zapinasz i jedziesz Pozdrawiam
Posted
Oczywiście że Ci się zwróci, oszczędzisz na prasowniu u siebie i będziesz mógł jeździć po zarobkach jak skończysz robtę u siebie więc taka prasa zwróci się w 1-2 lata. Jam masz pieniądze to się nie zastanawiaj tylko kupuj. Pozdrawiam :)
Posted
sasiad tescie ma simpa 224 (jakos tak) i sobie chwali nawet czasem tesc go najmuje zeby u niego pare kostek zrobil:) wiec mysle ze to dobry wybor ale niech inni sie wypowiedza
Posted
No jak chcesz kostkującą to Sipma będzie najlepsza, cenowo to może znajdziesz taniej jakąś Niemiecką np. Welger, ale mój znajomy kupił taką prasę za grosze w miarę dobrym stanie, ale miał i ma problemy z ustawieniem i ew. naprawą tej prasy bo nikt nie posiada podobnej, a książki serwisowe tej prasy są nie spotykanie, a jak już są to drogie i po Niemiecku... Sipma będzie idealną prasą jak na 12ha. Pozdrawiam :)
Posted
To nie musi być prasa polska może być i innej produkcji ja mam rivierre casalis od 10 lat i nie narzekam wymienione zostaly tylko lożyska na tloku rocznie robi ok. 3-4 tysięcy kostek trzeba tylko kupić nie zajechany egzemplarz a potem dbać o jej stan techniczny.
Posted
Mam Sipmę 224\1 od 14-tu lat , i na taki areał nadaje się idealnie , nie masz problemu z częściami , bo w każdym sklepie z częściami do maszyn rolniczych je dostaniesz .Zachodnie są dobre , tylko z częściami to jest kłopot .Pozdrawiam .
Posted

witam kostka czy belarka na korzyść kostki przemawia cena jeżeli masz dużo ludzi do zwózki ok ja preferuję

belarkę ponieważ do belowania i zwózki z braku laku wystarczy jedna osoba do kostki przynajmniej 2 lub 3

wybór należy do Ciebie pozdro !!!!!!!!

Posted
Najpierw zastanów się czy w twoim gospodarstwie/oborze będzie większego kłopotu z przenoszeniem i transportowaniem bel. Kostka ma tą zaletę że wszędzie ją przeniesiesz i nie będzie problemów w ciasnych pomieszczeniach.
  • 1 month later...