wojtek123 Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Witam Mam problem z podnośnikiem w zetorze 6340 po dłuższej chwili pracy bardzo wolno podnosi dopiero przy dużych obrotach. Po poruszaniu dźwigniami wywrotu na przemian z podnoszeniem i opuszczaniem po jakimś czasie dalej działa normalnie.Wcześniej był zdejmowany podnośnik do remontu skrzyni właśnie od tamtej pory tak się dzieje :/ Czy może ktoś zetknął się z takim przypadkiem ? Quote
rolnik7889 Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Jest to wina pompy olejowej.Bynajmiej jak tak miałem w 60-ce Quote
pablos Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 witam skoro po jakimś czasie działa normalnie to nie wydaje mi się by to była wina pompy raczej rozdzielacza ! Quote
Robert ;-) Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Zgadzam się z Pablos ma rację to rozdzielacz. Quote
massay1 Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Prawdopodobnie mechanizm. Spada rolka z półksiężyca lub coś podobnego. Jak poszarpiesz wajchami wskoczy z powrotem i znów działa. Pompa to raczej nie będzie bo na nią takie zabiegi nie mają wpływu. Poza tym można ją wykluczyć sprawdzając ciśnienie na wyjściach zewnętrznych. Quote
Recommended Posts