chlopzmazur Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Witam serdecznie, stałem się ofiarą oszusta!!!zakupiłem od tej firmy suwak do zaczepu, w aukcji napisane że oryginał...po otrzymaniu paczki okazało się że to jakiś szmelc na płaskich powierzchniach widać wżery jakby to z jakiś odpadków było robione.w nowym ciągniku suwak wygląda zupełnie inaczej a co najważniejsze posiada tabliczkę a na niej numer seryjny producenta numer E1 (homologacja) gdyż elementy zaczepu muszą takową posiadać. Przecież jak zerwie się komuś przyczepa to ktoś może zginąć w wypadku ludzie, zgłoście naruszenia zasad jak ja żeby wyeliminować tego typu przypadki!!! odnalazłem aukcje, wklejam abyście sami zobaczyli i nie dali się naciągnąć na niską cenę PIERWSZE CO ZROBIŁEM TO ZGŁOSIŁEM DO ALLEGRO NARUSZENIA ZASAD PRODUKT NIEORYGINALNY!!!!!!!!!!! http://allegro.pl/sprzeg-belka-rama-zaczepowa-zaczep-john-deere-i3147268549.html http://otomoto.pl/john-deere-rama-belka-zaczep-drabinkowy-A266692.html Quote
Robert ;-) Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Tak trzeba tępić tego typu oszustwa,pozdrawiam. Quote
Tofik Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Dlatego ja nierobie zakupow w internecie bo w sklepie widac czarne na bialym co i jak czasami nawet lepiej jest zaplacic troche drozej ale odrazu wiadomo co sie kupuje a i wrazie czego niema potem problemu z reklamacja Pozdrawiam Quote
pablos Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 jeżeli jeżeli masz konto na allegro to w ciągu 10 dni masz prawo zwrócić towar ja większość części domaszyn kupuję przez internet ! pogadaj ze sprzedawcą jeżeli jest ok to towar powinien przyjąć nawet po upływie 10 dni Quote
VoYtek8 Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Takiemu oszustowi nie można pozwolić na dalszą działalość. Może to zgłoś do rzecznika praw konsumenta czy jakiegoś innego bo przecież ponad 1000zł drogą nie chodzi, a na aukcjach wyraźnie jest napisane że to orginalna część do JD. To nie jest tylko sprzedawca internetowy, ale wydaje mi się że posiada także firme więc jak masz czas i ochotę możesz mu narobić sporych problemów jeśli ta część rzeczywiście to podróbka. Pozdrawiam Quote
chlopzmazur Posted April 14, 2013 Author Report Posted April 14, 2013 to nieudolna podróbka walterscheid podzwoniłem po handlarzach, na środkowym elemencie powinna być tabliczka przymocowana na 4 nity a tym co kupiłem brak nawet otworów na owe nity Quote
Recommended Posts