borówka Posted April 15, 2013 Report Posted April 15, 2013 SPRZEDAM KURY NIOSKI W WIEKU 60 TYGODNI! FERMA ZNAJDUJE SIĘ W KOCHANOWIE KOŁO KRAKOWA. KONTAKT: 601 475 292 SPRZEDAŻ CODZIENNIE W GODZINACH OD 8-13 LUB PO TELEFONICZNYM USTALENIU. ZAPRASZAM! Quote
pawelxy1 Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 a ile ci dziennie nosza jajek?? Tak 10 sztuk kur ile ci w dzień zniesie jajek?I nie są one za stare?;d Quote
borówka Posted April 16, 2013 Author Report Posted April 16, 2013 Proszę o kontakt telefoniczny - 601 475 292 Quote
pawelxy1 Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 borówka proszę tutaj napisać odpowiedź teraz nie mam dostępu do telefonu bo mi się skończyła umowa;/ Quote
Tofik Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 60 tygodni to 14 miesiecy dobra kura powinna zniesc jajko dziennie:)tylko jak dla mnie to te 7zl jakies podejrzanechyba jedynki z przodu brakuje:) Quote
ekojaja Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Za 17 z przodu to kupi się młode kury 20 tygodni Cena za te jest przystępna kury w tym wieku chodzą po 5-10 złAle przy zakupie takich kur trzeba zadać sprzedającemu pytanie w jak były chowane, bo o ile z kury takie spokojnie posłużą nam z dobrą nieśnością koleiny rok bo były mniej intensywnie eksploatowane o tyle z innych sposobów chowu w których kura jest wykorzystana do max możliwości ta nieśność będzie mniejsza. Gdy bym ja miał kupić kurki tak dla siebie wolałbym wydać więcej kupić młode mieć je na 2 lata ( w chowie przydomowym spokojnie można je tyle trzymać a i jajek nam nie braknie) a potem je zjeść wiedząc czym były karmione Ale z względów ekonomicznych oczywiście bardziej opłaca się kupić te za 7 wszystko zależy od człowieka Quote
Tofik Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 w zaszlym roku jak bylem po piskleta na gieldzie to za jakies 3 dniowe cipciaki placilem 3,50 a za kory co mialy gole plecy wolali 20zl i szczerze wadpie czy one mialy 20tyg ale ja sie na tym specjalnie nie znam dla mnie kura to kuraumnie kura zyje dopuki niekojtnie:) chyba ze widac ze podejzana to inna sprawa bo wtedy kres jej dni dobiega konca:) Quote
ekojaja Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 kura 20 tygodni to młoda kura która ma pełne upierzenie a takie jak ty mówisz to były stare kury i nigdy nie daj za takie więcej niż 10 zł Quote
Tofik Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 my co roku kupujemy 20-30 sztuk ale cipciakow a jako ze nie potrafie odruznic kury od kouta a sprzedajacy zawsze mowi ze tu kurki a tu koguty wiec sie wierzy na slowo gorzej jak urosna i sie okazuje ze w wiekszosci to koguty:)W zeszlym roku na 27 cipciakow bo 3 zdechly na drugi dzien bo bylo 30 to bylo tylko 5 kokoszek:) a mialy byc same kokoszki ale ja z tego powodu nie narzekam bo lubie wchamac takiego mlodego wolnobiegajacego kogucika:) a jajek i tak dla nas wystarczy Quote
ekojaja Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 hehehe wiadomo takie mięsko najlepsze jak się zrobi rosołek to aż się chce jeść, a mięsko mmm i galaretkę potem z tego zrobić co do tych kogutów zamiast kur to pasuje powiedzieć o tym człowiekowi który ci sprzedaje te pisklaki albo zmienić miejsce zakupu bo tak być nie może i nie powinno być Quote
borówka Posted April 16, 2013 Author Report Posted April 16, 2013 Kurki były chowane na ściółce, rzut się kończy i zabawa od nowa Quote
ekojaja Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 sam/a robisz pasze czy kupujesz??Kupujesz kury w jakim wieku?? Quote
Tofik Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Fakt tu sie z toba zgodze ze nie powinno tak byc ale jak juz pisalem mnie az tak bardzo nie zalezy bo wtedy musialbym kupowac osobno koguty a z nimi tez nie wiadomo jak by bylo:) co do miejsca zakupu to w promieniu 30 km mam 5 rynkow na ktorych mozna kupic kurczaki ale przewaznie to i tak te same osoby sprzedaja sazonowo z drugiej strony mam jeszcze kaczki(wlasnej produkcji:)) wiec jak jest malo kogutow to nadrabia sie wiecej kaczkami taki mlodziutki kaczorek mniam mniam:) Quote
borówka Posted April 16, 2013 Author Report Posted April 16, 2013 pasza kupna, kurki jednodniowe Quote
ekojaja Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Ja robie sam i kurki 20-24 tygodnie;) Quote
ekojaja Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 3 tys ale w systemie ekologicznym a ty?? Quote
pawelxy1 Posted April 17, 2013 Report Posted April 17, 2013 borówka te kury co masz na paszy hodowane to zjedzą wszystko po obiedzie i zielone trawę itp??Nie bd karmił na paszy ( paszy mało bd dawał) i zjedzą te inne rzeczy?A interesuje mnie jak wygląda transport??GBdynbym brał 10 kur to jak z transportem? Quote
Recommended Posts