Jump to content

Recommended Posts

Posted

wstęp:

pewnie większość z Was nei wierzy w podróże astralne do innych rzeczywistości, światów czy też planet ale śnicie - też mialem kiedyś bardzo realistyczny sen.

Znalazlem się na planecie Upasikajamunich, po ktorej oprowadził mnie Shaman,

postać wielkości 3 metrów, z gorylimi rysami twarzoszczęki, w szacie brązowej z ornamentami, medalionami, z laską rzeźbioną i wysadzaną kamieniami, z ogonem tak jak z filmu o awatarze tylko bardziej małpim i na pewno przed projekcją Avatara miałem taki sen .

Znajdowaliśmy się w dżunglii nad którą na wysokości 20-30 piętra istniała konstrukcja podtrzymująca kiedyś dach.

Czułem się dziwnie po tym śnie, trwał zapewne chwile ale wiedzę którą dostałem telepatycznie od Upasika, można rozciągnąć na tysiąclecia.

Kiedykolwiek o nim pomyślałem w danym kontekście - po co ta konstrukcja - jak kontrolują naturę - dlaczego nie ma u nich ani głodu ani wojen ? dostawałem odpowiedź i trwa to już kilkanaście lat .

Mógłbym o tym napisać książkę,

ale potrzebuje kogoś kto zacznie robić to co widziałem na tej planecie

Tutaj, dla nas, dla zdrowej żywności, szczęśliwego życia

dla naszych dzieci ?

Posted

Idea

Ludzie są w stanie przestać walczyć, kiedy zaczną wspólnie budować .

i to jest prawda sprawdzona i oczywista i nie ma o czym gadać,

projekt o którym myślę jest na tyle potężny by zatrudnić wszystkich żołnierzy tego świata

do skopania ogródka zamiast na rzeź.

proste ?

Posted
No kolego idea piękna i ponadczasowa bo wojny są od zawsze, ale jednak ja osobiście nie wiem jak zjednoczyć ze sobą cały świat... Z resztą parę postów nic nie zmieni bo i tak Unia Europejska grzecznie ujmując wyciera sobie twarz po obiedzie milionami euro w momencie go w Afryce dzieci głodują, a np. w Syrii codziennie giną niewinni ludzie często także dzieci. Raczej nie sądzę żeby świat kiedykolwiek dojrzał do tego najlepszym przykładem jest pólwysep Koreański: w Korei Północnej bieda wychodzi drzwiami i oknami, a dla przywódcy najważniejsze jest straszenie sąsiada z południa z wojną. Tak dłużej nad tym myśląc to lepiej żeby Twój sen się urealistycznił w najbliższym czasie bo jeśli dojdzie do trzeciej wojny światowej to gwarantuje że przeżyją ją conajwyżej nieliczne jednostki. Pozdrawiam :)
Posted

Model :

Na przykładzie prostego modelu, wyjaśnię o co chodzi:

Połóż reklamówkę foliową - to wszystko

teraz wyobraź Sobie, że płaszczyzna reklamówki przylegająca do stołu to ziemia

przestrzeń między "ziemią" a drugą warstwą reklamówki nazwijmy - mikroklimat

a górną warstwę reklamówki - dach

tyle, że konstrukcja musi być uzgodniona z inżynierami budownictwa, najlepiej co najmniej 10 pięter

powierzchnia jak przy projekcie narodowym to co najmniej pustynia błędowska

dach to skomplikowana sprawa ale za to dużo energii słonecznej i pełna kontrola naświetlenia.

produkcja płodów rolnych tylko EKO EKO

i SAMOWYSTARCZALNOŚĆ - ergonomia itp

ale na początku dla inwestorów nawet hotel i taras widokowy

Posted

Małymi kroczkami :

mam nadzieję na znalezienie tutaj INWESTORA z otwartym umysłem, znajomym technologiem od tego i owego

w celu wybudowania wersji modelowej kolonii rekultywacyjnej, z całą infrastrukturą , działającym systemem całorocznym

w celu pokazania tego światu - nie od dziś o tym projekcie piszę więc to nie jest parę postów w necie

a to co pisałem kiedyś, wraca więc jestem dobrej myśli

Posted

Co do Koreii płn, to znam koreańczyków i ich geny ;)

Korea wprowadzała kiedyś fajne reformy, dotyczyły samowystarczalności .

Ta ludność przeżyła blokadę zachodu, który chciał im wcisnąć coś czego nie chcieli

zatem jest tak jak jest - i - wcale tak nie jest // jest masa innych perspektyw

np wynalazki

wiesz jak zwiększyć wydajność paneli słonecznych ?

- użyj szkła powiększającego - proste

czyli bierzesz reflektor samochodowy, zamiast żarówki wkładasz ogniwo, zamiast klosza soczewkę

małe, wydajne - jakieś pytania ?

zastosowanie w dachu samochodu, moze być plastikowo soczewkowy ?

Maszt z tysiącem takich wzmocnionych ogniw - to nie wiatrak, nie przeszkadza ptaszkom

dużo można wycisnąć z mojej głowy, trzymając się tematu, to jeden z patentów pozyskania energii do projektu kolonii rekultywacyjnych

a co do wojen - to piszę to widząc nadzieję dla tego świata ;)