Robert ;-) Posted April 23, 2013 Report Posted April 23, 2013 Witam.planuję budowę płotu z płyt betonowych, w miejsce już istniejącego ogrodzenia z siatki.Płyty chcę żeby były pełne,a wysokość jaka mnie interesuje to 2.5 -3m[wścipski sąsiad] i tu moje pytanie jakiej wysokości max.mogę wybudować ten płot? i czy potrzebne mi jest jakieś pozwolenie[odcinek tego ogrodzenia będzie znajdował się około 50m od drogi powiatowej na miedzy z sąsiadem,od powiatówki zostanie siatka jeśli ktoś może ma wiedzę na ten temat to poproszę o pomoc.pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted April 23, 2013 Report Posted April 23, 2013 Zgłosić należy budowę (remont) ogrodzeń od strony dróg, ulic, placów, torów kolejowych i innych nieruchomości publicznych, oraz o wysokości powyżej 2,2 m ? bez względu na to, czy są sytuowane od strony drogi lub działki sąsiada.Ogrodzenie którego wysokość nie przekracza 2,2 m pomiędzy sąsiadującymi działkami prywatnymi można budować bez żadnego zgłoszenia lub pozwolenia.Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted April 23, 2013 Author Report Posted April 23, 2013 Dzięki DuzyGrzegorzu,rozumiem to tak że do 2,2m wysokości mogę budować bez problemu bo miejsce ogrodzenia też niczemu nie przeszkadza,pomyślę jeszcze o tej wysokości czy mi wystarczy pozdrawiam Quote
Młody18 Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 Czy z takich płyt dało by rade zbudować obore na byki i to ocieplić ?czy nie bardzo, bo słyszałem że byki by te płyty potłukły. Quote
Miki Posted May 3, 2013 Report Posted May 3, 2013 @Zenek nie mieszaj tematów. Jak chcesz o to pytać załóż nowy . Quote
Recommended Posts