Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam.planuję budowę płotu z płyt betonowych, w miejsce już istniejącego ogrodzenia z siatki.Płyty chcę żeby były pełne,a wysokość jaka mnie interesuje to 2.5 -3m[wścipski sąsiad] i tu moje pytanie jakiej wysokości max.mogę wybudować ten płot? i czy potrzebne mi jest jakieś pozwolenie[odcinek tego ogrodzenia będzie znajdował się około 50m od drogi powiatowej na miedzy z sąsiadem,od powiatówki zostanie siatka jeśli ktoś może ma wiedzę na ten temat to poproszę o pomoc.pozdrawiam
Posted

Zgłosić należy budowę (remont) ogrodzeń od strony dróg, ulic, placów, torów kolejowych i innych nieruchomości publicznych, oraz o wysokości powyżej 2,2 m ? bez względu na to, czy są sytuowane od strony drogi lub działki sąsiada.

Ogrodzenie którego wysokość nie przekracza 2,2 m pomiędzy sąsiadującymi działkami prywatnymi można budować bez żadnego zgłoszenia lub pozwolenia.

Pozdrawiam!

Posted
Dzięki DuzyGrzegorzu,rozumiem to tak że do 2,2m wysokości mogę budować bez problemu bo miejsce ogrodzenia też niczemu nie przeszkadza,pomyślę jeszcze o tej wysokości czy mi wystarczy pozdrawiam
  • 2 weeks later...