Jump to content

Recommended Posts

Posted
tak na klinach ... juz poradziłem sb miałem skrzywiony ten wał i jak zbijałem te tryby to jeszcze bardziej go "przytoczyły" i tym sposobem musze nowe kupować wszystko:( ale dzieki za pomoc
  • 2 weeks later...
Posted

mam mały problem ze skrzynią z kołę wstecznym miechanik jak robiłmi i jak zakladał to powiedzial ze niema znaczeni po miesiącu coś mi nie grał i poszedłem do sklepu i policzylem zęby przednie 19 tylnie 20 i teraz mam pytanie czy musze rozpaławiać ciagnik czy wyciagne ten tyb wsteczny bez rozpolowiania z po wykręczeniu gury pokkrywy nadmieniam że ciagnik jest c-360 prosze o szybki odpis

Posted
nie da się tego tak wyjąć trzeba cofnąć górny wałek- czyli odjechać skrzynią od dyfraa jak nie da się go cofnąć to i silnikiem od skrzyni
  • 1 month later...
Guest Gość
Posted
Witam panowie pragne uprzedzić że wszystkie nowe częsci do skrzyni czy to wodziki czy to tryby to jeden wielki złom!! Najgorsze są wodziki i 4 ,5 bieg wodziki wchodzą tak ciasno że trzeba wszystko szlifować 4.5 bieg to porażka młotkiem go nie szło wbić co dopiero mówić o wrzuceniu ich poprzez gałke maskakra!!!
  • 4 months later...
Guest Gość
Posted
witam ścieły mi się zęby na kole trzeciego i drugiego biegu czy mószę całkiem wyciągać skrzynie czy wystarczy tylko rozpiąć z silnikiem
  • 1 month later...
Posted

To co ja bym niestety obstawiał to zjechane tryby, możliwe i najbardziej prawdopodobne, że oderwał się jakiś kawałek i lata albo poprostu obtrząśnięta zębatka i nie wskakuje na swój tor. Najlepiej się zadać i rozebrać bo jak tak będziesz działa to cała będzie do wymiany a tak to do ursusa 360-tki nie ma problemu z regeneracją.

• 4 months later...
Posted

Panowie czy posiada ktoś z was po remontach stary wał główny??

Ten po którym chodzi sprzęgło IV-go biegu?

Potrzebuje go do pracy zaliczeniowej na uczelni.

Stan obojętny byle by miał jakieś 50mm dobrego wielowypustu.

Posted

Panowie czy posiada ktoś z was po remontach stary wał główny??

Ten po którym chodzi sprzęgło IV-go biegu?

Potrzebuje go do pracy zaliczeniowej na uczelni.

Stan obojętny byle by miał jakieś 50mm dobrego wielowypustu.

Tak, mam takie wałki starego i nowego typu.:rolleyes:

• 4 months later...
Posted
Witam. Mam ursusa c-355 i wogule nie wchodzi mi w nim 2 i 3 bieg nawed nie zazgrzyta jak próbuje a wcześniej zgrzytały wszystkie. Nie wiem od czego zacząć proszę o jakieś porady i z góry dzięki.
Posted
koledzy na wycie tylnego mostu jest tylko jedna rada wymienic koło na wałku atakujacym i na koszu satelitów tylko ngdy nie od c-360 bo to jest loteria czasem sie trafi dobrze ale zazwyczaj nie trzeba kupić te koła zębate od zetora tam jest inne ułozenie zębów i jest cichutki
  • 3 years later...