Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam,chciałbym sprzedać część Pola,które jest na mame , dokładnie 60arów , a chce sprzedać 20 arów, od czego mam zacząć ? wystarczy ze dam zwykłe ogłoszenie i tyle ? jak wyceniać to pole ? nie mam pojęcia jak je wycenić,niebardzo się orientuje jak to teraz jest , moge powiedzieć tylko tyle ,ze dookoła są domy , są słupy elektroniczne na tym polu oraz znajduje się to ono tuż przy drodze głównej.Pole ma 1,9ha ,ale sprzedaje tylko te 20arów. Może ktoś mnie pokierować jak mniej wiecej taka sprzedać wygląda i od czego powinienem zacząć ?
Posted

20ar to raczej dzialka bydowlana zwarzajac na miejsce polorzenia a nie pole do uprawy (ale i taki kawalek morzna uprawiac) najpierw zorietuj sie po ile w twojej okolicy chodzi wogole ziemia(zeby wartosc tej ziemi nieprzekroczyla wartosci kosztow jakie poniesiesz z podzieleniem dzialki) potem odkruj od calosci te 20 ary noi potem morzesz dac ogloszenie

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Masz rację, ale to dodatkowe pieniądze Jak mawiają w handlu, warte tyle ile da kupiec. Można zawsze wpisać kwotę wyższą i napisać do negocjacji, albo wydziałem ogłoszenia w stylu

"zainteresowanych proszę o składanie ofert cenowych"