ryba1990 Posted April 24, 2013 Report Posted April 24, 2013 Witam,chciałbym sprzedać część Pola,które jest na mame , dokładnie 60arów , a chce sprzedać 20 arów, od czego mam zacząć ? wystarczy ze dam zwykłe ogłoszenie i tyle ? jak wyceniać to pole ? nie mam pojęcia jak je wycenić,niebardzo się orientuje jak to teraz jest , moge powiedzieć tylko tyle ,ze dookoła są domy , są słupy elektroniczne na tym polu oraz znajduje się to ono tuż przy drodze głównej.Pole ma 1,9ha ,ale sprzedaje tylko te 20arów. Może ktoś mnie pokierować jak mniej wiecej taka sprzedać wygląda i od czego powinienem zacząć ? Quote
Tofik Posted April 29, 2013 Report Posted April 29, 2013 20ar to raczej dzialka bydowlana zwarzajac na miejsce polorzenia a nie pole do uprawy (ale i taki kawalek morzna uprawiac) najpierw zorietuj sie po ile w twojej okolicy chodzi wogole ziemia(zeby wartosc tej ziemi nieprzekroczyla wartosci kosztow jakie poniesiesz z podzieleniem dzialki) potem odkruj od calosci te 20 ary noi potem morzesz dac ogloszenie Pozdrawiam Quote
ryba1990 Posted May 11, 2013 Author Report Posted May 11, 2013 no właśnie,nie wiem jak mam sie zoorientować ile ta działka jest warta ? co mam rzeczoznawce wynając by mi ją wycenił ? Quote
Bogumil Posted May 13, 2013 Report Posted May 13, 2013 Udaj się do gminy i zapytaj o miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego, więcej informacji,http://otodom.pl/wiadomosci/prawo/zamien-grunt-rolny-na-budowlany-i-sprzedaj-drozej-id1285.htmlIle za ziemię, patrz ogłoszenia http://krysiak.sprzedajemy.pl/grunt-krzyzowki-1000-00m2,3355932 wszystko zależy od okolicy, zainteresowania itp. Quote
GalaperStrong_pl Posted May 16, 2013 Report Posted May 16, 2013 W sumie pomysł z rzeczoznawcą jest najlepszy,tym sposobem będziesz miał obiektywny ogląd na sprawę oraz samą cenę,będziesz wiedział ile działka jest dokładnie warta. Przynajmniej ja bym tutaj tak postąpił. Quote
Bogumil Posted May 17, 2013 Report Posted May 17, 2013 Masz rację, ale to dodatkowe pieniądze Jak mawiają w handlu, warte tyle ile da kupiec. Można zawsze wpisać kwotę wyższą i napisać do negocjacji, albo wydziałem ogłoszenia w stylu"zainteresowanych proszę o składanie ofert cenowych" Quote
Recommended Posts