darekkwiatkowski1990 Posted April 25, 2013 Report Posted April 25, 2013 Witajcie.Założyłem temat ponieważ mam pewien problem.A więc tak, w tamtym roku dokładnie w marcu można było składać Wnioski na MŁODEGO ROLNIKA. Nie składałem wtedy wniosku. Potem mówili w telewizji że następny nabór wniosków będzie w miesiącu wrześniu. Dlatego postanowiłem z rodzicami 4 lipca 2012r przepisać gospodarstwo na mnie, czekałem cały wrzesień aż w końcu poszłem do Agencji i spytałem się kiedy zaczną się nabory na Młodego Rolnika, pani pracująca tam odpowiedziała że nie przewidują narazie takich naborów. Że mam po prostu czekać. Za około 2 miesiące minie mi 12 miesięcy od przepisania gospodarstwa i wtedy minie mi status Młody Rolnik i prawdopodobnie nie bedę mógł już się ubiegać o to dofinansowanie.Dlatego chciałem się zapytać:Co mógłbym zrobić żeby po prostu jakoś załapać się na następny nabór?I czy mogę zrobić jakoś tak że bym złożył teraz wniosek z całym biznesplanem? Żebym złożył to przed minięciem 12 miesięcy od przepisu gospodarstwa. Czekam na odpowiedzi i jakieś rady co mam zrobić.pozdrawiam Darek Quote
Norton Posted May 18, 2013 Report Posted May 18, 2013 wniosku ci nie przyjmom napewno, jesłi ci bardzo zależy na tym młodym rolniku a wcale się nie dziwie to zrobił bym taki manewr przepisz spowrotem na kogoś to gospodarsto najlepirj na rodzicow. Quote
GalaperStrong_pl Posted June 12, 2013 Report Posted June 12, 2013 Racja,w tym przypadku przepisanie z powrotem gospodarstwa na rodziców i czekanie na następny nabór ma duży sens. W tym momencie na pewno nie przejdzie,znajomy już kilka razy próbował,aż do skutku. Quote
pablos Posted June 12, 2013 Report Posted June 12, 2013 przepisanie na rodziców nic nie da skoro gospodarstwo jest na ciebie jesteś płatnikiem krusu masz nadany numer w AMR tego nie da się odkręcić ! jedynym ratunkiem dla ciebie może być to że agencja zmieni parę przepisów i będzie przyjmować wnioski z wcześniejszym terminem ! Quote
4meet Posted June 17, 2013 Report Posted June 17, 2013 Witam. Pragnę zaprosić zainteresowanych na pierwszy oficjalny pokaz międzynarodowej platformy biznesowej dedykowanej branży rolniczej. Platforma jest narzędziem wspomagającym rozwój i wzrost gospodarczy przedsiębiorstwa. Umożliwia działania marketingowe i nawiązywanie współpracy z potencjalnymi odbiorcami produktów z Polski i zagranicy. Spotkanie jest bezpłatne i ma charakter informacyjny. Odbędzie się 4 lipca o godzinie 11.00 we Wrocławiu. Więcej informacji oraz możliwość otrzymania zaproszenia znajdziecie Państwo pod adresem http://prezentacja.4meet.org/ Quote
Recommended Posts