Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie.

Założyłem temat ponieważ mam pewien problem.

A więc tak, w tamtym roku dokładnie w marcu można było składać Wnioski na MŁODEGO ROLNIKA. Nie składałem wtedy wniosku. Potem mówili w telewizji że następny nabór wniosków będzie w miesiącu wrześniu.

Dlatego postanowiłem z rodzicami 4 lipca 2012r przepisać gospodarstwo na mnie, czekałem cały wrzesień aż w końcu poszłem do Agencji i spytałem się kiedy zaczną się nabory na Młodego Rolnika, pani pracująca tam odpowiedziała że nie przewidują narazie takich naborów. Że mam po prostu czekać.

Za około 2 miesiące minie mi 12 miesięcy od przepisania gospodarstwa i wtedy minie mi status Młody Rolnik i prawdopodobnie nie bedę mógł już się ubiegać o to dofinansowanie.

Dlatego chciałem się zapytać:

Co mógłbym zrobić żeby po prostu jakoś załapać się na następny nabór?

I czy mogę zrobić jakoś tak że bym złożył teraz wniosek z całym biznesplanem? Żebym złożył to przed minięciem 12 miesięcy od przepisu gospodarstwa.

Czekam na odpowiedzi i jakieś rady co mam zrobić.

pozdrawiam Darek

• 4 weeks later...
Posted
wniosku ci nie przyjmom napewno, jesłi ci bardzo zależy na tym młodym rolniku a wcale się nie dziwie to zrobił bym taki manewr przepisz spowrotem na kogoś to gospodarsto najlepirj na rodzicow.
  • 4 weeks later...
Posted

przepisanie na rodziców nic nie da skoro gospodarstwo jest na ciebie jesteś płatnikiem krusu masz nadany

numer w AMR tego nie da się odkręcić ! jedynym ratunkiem dla ciebie może być to że agencja zmieni parę

przepisów i będzie przyjmować wnioski z wcześniejszym terminem !

Posted
Witam. Pragnę zaprosić zainteresowanych na pierwszy oficjalny pokaz międzynarodowej platformy biznesowej dedykowanej branży rolniczej. Platforma jest narzędziem wspomagającym rozwój i wzrost gospodarczy przedsiębiorstwa. Umożliwia działania marketingowe i nawiązywanie współpracy z potencjalnymi odbiorcami produktów z Polski i zagranicy. Spotkanie jest bezpłatne i ma charakter informacyjny. Odbędzie się 4 lipca o godzinie 11.00 we Wrocławiu. Więcej informacji oraz możliwość otrzymania zaproszenia znajdziecie Państwo pod adresem http://prezentacja.4meet.org/