Jump to content

Recommended Posts

Posted
I tylko tyle dajesz argumentów? Ilu posiadaczy tego ciągnika spotkało coś takiego 2 albo 3? Wiadomo maszyna to maszyna i ma prawo się psuć, czasem wyjeżdża z fabryki wybrakowany jeden egzemplarz, czasem cały model albo seria ciągników jest kiepska, często rolnik po prostu źle użytkuje ciągnik i stąd awarie. Case to jeden z najlepszych producentów ciągników na świecie, te maszyny pracują na całym świecie i gdyby były takie jak piszesz to nikt by ich nie kupił, a jednak na wsiach jest ich wiele. Być może Ty wiesz lepiej, więc napisz jeszcze inne argumenty. Pozdrawiam :)
Posted

w takim razie jaki traktor polecacie? Chce ciagnik o mocy 115 KM, nie ukrywam, że zalezy mi też na przystępnej, możliwie jak najniższej cenie. I chcę kupić ciągnik fabrycznie nowy.

Co byście mi koledzy polecili?

Może jakiś New Holland albo Deutz Fahr?

Posted
No jak szukasz najtaniej to MTZ i inne wschodnie ciągniki, cena będzie znacznie niższa, ale komfort pracy jest o wiele niższy niż w zachodnich maszynach. Jednak możesz zaoszczędzić trochę pieniędzy i wydać np. na maszyny do tego traktora. Hew Holland to prawie to samo co Case tylko o innej nazwie i kolorze, oczywiście mają jakieś niewielkie różnice, ale są do siebie podobne więc jeśli "KrowieBieszczady" udowodni nam że nieS warto kupować Case to także nie warto kupować NH chociaż ja uważam je za porządne maszyny. Myślę że warto pomyśleć nad Fendem najmiejszym z serii 400 Vario. Ma 115km i ogólnie wszystko co potrzeba, jeśli chodzi o Deutz Fahr to może Agrofarm TTV/ProfiLine w końcu maszyna roku 2012 więc warto pomyśleć. Musisz sama poczytać, poszukać i sie zdecydować. Pozdrawiam :)
Posted

Kajla w tym przedziale mocy i niewysokiej cenie ciekawy jest MF z seri 5400 Dyna4 lub Deutz-Fahr.

Voytek, Div nie mówcie bzdetów odnośnie Fendt'a, bo Kajla napisała, że ma to być możliwie jak najtańszy ciągnik, a nie praktycznie najdroższy....

Co do ceny MF to 115km kosztuje chyba coś 260 tys. z przednim wom'em i tuz'em.

Posted
Z własnych doświadczeń wiem, że nie są to zbyt dobre ciągniki. Wiadomo, te lepsze modele starają się poprawiać, ale tak sobie sami pomyślcie, że Case i New Holland to tanie ciągniki. Niby są wspaniałe, ale w cuda nie wierze i kilku znajomych miało Case'y to jakieś tam modele były w miare dobre, ale większość się często psuła. Mają dużo różnych niby bajerów, które się często psują. Z tego co wiem to często w Case'ach siadają pompy.
Posted
Case i New Holland nie są takie tanie do MTZ-ów im sporo brakuje jeśli chodzi o atrakcyjność ceny, ale od Fendta czy JD są tańsze. Myślę że Case i NH to jedne z porządniejszych marek, ale "KrowieBieszczady " z pewnością wie lepiej, tylko że podobne zdanie co ja ma większość rolników (patrz statystyki sprzedaży nowych ciągników w Polsce ;) ) Te bajery o których piszesz nie są tylko od psucia się, chciałbym żebyś także zauważył że mają przede wszystkim na celu poprawę komfortu jazdy kierowcy. Paru moich znajomych ma New Hollanda i nie narzekają, a to przecież to samo co Case więc proszę nie pisz takich rzeczy o porządnych ciągnikach, pompy psują się z wielu przyczyn, a tylko dlatego że są Case ;). Pozdrawiam :)
Posted
O Case nie mam zdania , ale od New Hollandzie tak ;) . Wuja kupił w 2008 roku na program new hollanda t6030 bodajże , do dnia dzisiejszego zrobił nim nie całe 800 moto godziń . Co 50 godzin , serwis ;) , To pompa nie działa , to podnośnik nie podnosi , lub trzeba się podpiąć z komputerem i wtedy zadziała ;) . Jeśli nie masz dużo do wydania , to polecam coś ze starszych modeli , porządnej marki tj. John Deere , renault , Fendt . Chociaż Fendt to drogi ciągnik . Sam posiadam 18 letniego Johna , mam go 3 lata , 7.600 mtg . Nic z nim nie było robione , chodzi jak złoto ;) . Pozdrawiam
Posted
Wy sobie tam piszcie co chcecie moi znajomi posiadają te ciągniki i są zadowoleni. Jeden kupił nowego NH i jeździ bez żadnych awarii, a ma go już z 2-3 lata. Inny rolnik kupił Case używanego już dawno po gwarancji i wszystko działa jak należy. Tylko wymienia olej, leje paliwo i jedzie, więc nie rozumiem o co wam chodzi. Na tym forum jest wielu posiadaczy tych ciągników i raczej nie narzekają. Pozdrawiam :)
Posted

Potrafi się zepsuć każdy ciągnik 2 tygodnie temu po sąsiedzku padła skrzynia w NH a ciągnik ledwie dotarty

Napewno jest tak ze im więcej bajerów tym więcej do psucia i droższe przeglądy trzeba się zastanowić co przyda się dziś i w niedalekiej przyszłości mnialem problem tem sam pół roku oglądałem ciągniki

Kupiłem taki aby mi pasował do maszyn kupiłem ciutke większy do zapasu mocy i większych maszyn

Które musiałem skompletować bo ciągnik ma być do pracy

A jak zbiega kasy to można myśleć o wygodach dołożylem amortyzację osi kabiny było w standardzie i

Najważniejsze to. Aby był mało awarii i mało palił ropy więc wybór dla każdego jest trudny

Każdy ciągnik będzie mnial plusy i minusy jeden woli case inny JD czy inny fendt

A inny zadowoli się belarusem i każdy będzie pracował

Posted

Sam zakupiłem mało znany ciągnik. I jakoś się nie rozpadł i nie popsuł

I wręcz przeciwnie jestem zadowolony niskie zuzycie

Ropy przeciętnie koszty serwisu

Posted
Case wcale się nie osują bo sam mam taki Case maxxum 115 km . Mam go 5 lata i jeszcze nie było nigdy padnych poważnych usterek . Są to potężne maszyny do ciężkiej pracy. To chyba w twoim przypadku najlepszy wybor Cena brutto :260tys.
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...