Jump to content

Recommended Posts

Posted
No najlepszy byłby Amazone jakiś, ale chyba z tym budżetem nie dasz rady nic znaleźć więc poszukaj czego krajowego np. Strumyk albo Motyl na pewno szybciej coś znajdziesz. Pozdrawiam :)
Posted

jaki rozsiewacz nawozu dwu talerzowy polacacie nie chodzi mi o nówke ale może być używany cena to od 2 do 3 tys.Pozdro.:D

Ehh, ale gdzie Ty znajdziesz rozsiewacz nowy za dwa, trzy koła ?

Posted

Po ile amazone i jaka objętość dzięki za zdj. :-D

Wg. danych producenta to 800kg, 3500zl do negocjacji. Transport mozliwy w cenie jesli bede mial po drodze na trasie Bilgoraj-Zgorzelec.

Posted
by kupić rozsiewacz najpierw trzeba wiedzieć na jaką szerokośc ma on siać nawozy bo jeśli masz ścieżki w zbożu to musi na taką szerokość siać jaki masz szeroki opryskiwacz nie wiemy jakim ciągnikiem chcesz siąc ani jaką pojemność musi mieć bo czy chcesz wsypać w niego duży worek? i by ktokolwiek ci doradził to odpowiedz na te pytania
Posted

Ja w tym tygodniu kupiłem Kuhn 921 z płynną regulacją od 8 do 25 metrów, skrzynia o pojemności 800 litrow + nadstawki zwiększające pojemność do 1200 litrów. Jutro pierwsze testy :D

PS. plus jest taki że na stronie producenta sa wszystkie tabele do tej maszyny ;)

• 7 months later...
Posted
Ja mam Rauch Mds 901 i nie zmienię go za nic w świecie :D kupiłam używany, wypiaskowalam, pomalowalam i wygląda jak nowy :) rozsiewa od 12 do 24 m , też sieje 60 tka. dzielonego rozsiewacza bym nie kupiła.. Sąsiad miał i raz z jednej strony mu więcej rozsialo a z drugiej miej..