admin Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Czy usuwacie rogi krowom? Jakie sposoby dekornizacji stosujecie?? Dekornizator elektryczny, gazowy czy żel dekornizujący??Ja słyszałem o żelu dekornizującym, który jest produkowany na sodzie kaustycznej. Podobno jak się go dobrze zaaplikuje cielakowi to rogi nie rosną?? Czy ktoś go stosował?? Quote
krzysiek Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 mi to robi insyminator bieże dyhe od cielaka ma wypalarke gazowote swinstwa w sodzie prubowałem ale rogi i tak rosną Quote
Marcin Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 A wogule to kozom usuwa się rogi?? nigdy o tym nie słyszałem! Quote
admin Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Wypalarka gazowa do rogów jest lepsza przede wszystkim dlatego, że działa wszędzie. Nie trzeba rozciągaż żadnego zasilania. Ma też lepszą moc. Wszyscy więksi hodowcy używają dekrnizatorów gazowych. P.S. dekornizator to taka fachowa nazwa wypalarki do rogów :-) Quote
benq Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Ja w którymś ze sklepów internetowych kupiłem nie tak dawno dekornizator gazowy Portasol III, bo była fajna promocja. Z prawie 500 zł była obniżka do jakichś 430 zł. W kazdym razie jest to porzadna przydatna wypalarka - na pewno godna polecenia. Quote
przemek2092 Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Również polecam dekornizator gazowy są mało awaryjne i skuteczne pozdrawiam Quote
Recommended Posts