Jump to content

Recommended Posts

Posted
Nie wiem co się dzieje ostatni tydz ale nie mam żadnego jajka.. Co może być tego przyczyną :( ? mam 24kury z czego 8 kur niesie.. wybieg mam 6m szerokie na 13mdługie. daje przenice kurą, ospe z wodą i liście z rzodkiewki Pomóżcie. z góry dziękuje.
Posted
Być może że Twoje kury są już stare i wyniesione, wtedy nic już nie zrobisz. Będziesz musiał zlikwidować te kury i kupić nowe zwierzęta, jeśli z wiekiem kur jest wszystko ok. to może Twoim kurom czegoś brakuje w diecie? Kup worek paszy pełnowartościowej i dodawaj do jedzenia kur, wtedy może coś się poprawi. Pozdrawiam :)
Posted
Jeśli w jajkach od Twoich kur nie ma skorupki to znaczy że brakuje im wapna w pokarmie. Najprościej dostarczyć poprzez paszę pełnowartościową, słyszałem też o innych sposobach, być może ktoś inny wie cos o nich. Jeśli używasz te jajka u siebie to możesz także dawać kurom skorupki po jajkach (rozkruszone) wtedy też powinno się poprawić. Pozdrawiam :)
Posted
pileczki nie nadają sie na podklad są za lekkie kury ich nie lubią na to żeby kury nie zjadaly jajek dobra jest kreda pastewna i kukurydza ja swoim kurom daję pszenicę pszenżyto i kukurydzę i grykę i taka dieta im wystarcza pozdrawiam