Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

noszę się od dłuższego czasu z kupnem kosiarki bijakowej drogowej.

Najbardziej przekonująca wydaje się kosiarka Rolmex,

polska ,ciężka , sprawdzona ,wokół Nowego Sącza to pracuje ich chyba z 10szt. i wszystkie kilkuletnie. i tak jak mówi ten koleś tam od nich,"od nas ludzie kupują : drugi ,trzeci ,ósmy sprzęt. Nawet wolimy ,żeby się klient najpierw sparzył na jakimś włoskim wynalazku."

Trochę mnie wmurowało,bo faktycznie sprzętu w Polske to dostarczyli w ilościach przemysłowych.

Druga opcja to POMAROL ,cena niższa od kielckiej , łożyska słabsze bo UCFy ,ale wydaje się też solidna,trochę mi się nie podoba ta rura kopiująca teren, trochę licha,nie wiem jak z serwisem i awaryjnością

Pod Krakowem zatrzymałem taką kosiareczkę tegoroczną to operator wykazywał umiarkowane zadowolenie

samasz i ich te kosiarki to powinni dawać za darmo do testów.

Kolega co ma maszynę od nich częściej rozmawia w sprawie poprawek z biurem konstrukcyjnym samasza niż z własną rodziną :)

Te jakieś Brivelli,Bruni,to słyszałem ,że strasznie łupią na częściach zamiennych.Ale prywatnego zdania nie mam

No i gwiazda z Tarnobrzega ,RINIERI.

Jak otwieram google widze RINIERI,jak siedzę na onecie widze RINIERI,

strona erotyczna a tam RINIERI :D

Najfajniej facet ma na aukcja allegro ,piszę sobie RINIERI (Ferri).

Trochę bezczelny jest koleś ,że co tu dużo gadać lekko drugoligowy sprzęt porównywać do znanej i chyba najlepszej włoskiej marki.

Mnie się tam nie podobało,bo rozmowialem z innymi,rozmowa jest merytoryczna,a Leliwami była nawet nieprzyjemna !

Pytam o wagę kosiarki ! O on mi mówi: "wystarczająca"

Proszę o opinie i komentarze.

Raczej będę się skłania ku polskiej konstrukcji.