michal9097 Posted December 6, 2010 Report Posted December 6, 2010 Co musli cie o ciągniku CLASS ARION 600 C. Chodzi mi głównie o elektrykę, komputer, silnik, itp. Proszę o wasze doświadczenia zwiążąne z tym ciągnikiem lub innym ciągnikiem CLASS. Proszę o porady Quote
Kowalik Posted December 6, 2010 Report Posted December 6, 2010 To jest traktor marzenie, miałem okazje w nim tylko siedzieć. Z przykrością muszę stwierdzić że to troche sprzęt nie na moją kieszeń. Kolega pracuje w duzym gospodrstwie mają tam kilka clasów i także potwierdza zdanie, iż Claas to mercedesy wśród maszyn rolniczych. Z tego co pamiętam mają Claasa Arion 620c bodajże już będzie kilka lat może 2-3 lata. Ostatnio kumpla pytałem bo to on najczęściej nim jeździ i mówił że nie miał z nim najmniejszego problemu - żadnej reklamacji od nowości. Quote
Kropacz Posted December 6, 2010 Report Posted December 6, 2010 Jechalem CLASS ARION 500, troche to inny model ale duzo rezczy ma podobnych. Na początku to co uderza to komfort, takiej przyjemnosci z jazdy nie dostaniesz w New Holandzi ani innym tej kalsy traktorze. Zmiana biegów , przyspieszania osbługa podnosnika - rewelacja. Jak bym miał doradzać to ja bym dalej nie szukał. Zresztą do Korbanków dzwonisz i są niezwykle chetni na jazdy próbne, rkojmie masz na 5 lat. Jest to sprawdzona konstrukcja, 600 C z tego co pamiętam troche odchudzona z bajerów tak wiec raczej nic nie powinno się psuć ani wieszać. Quote
Kropacz Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 Ze spalaniem to by tak naprawde trzeba zaytać tych którzy mają taki ciągnik te dane to różnie podają i często jest tak że jedne pisze że dużo palą inni że mało. Zalezy do czego porównać. Fajnie jakby był to taki prosty wyznacznik. Z tego co kiedyś czytałem to wypowiadali się że trzeba liczyć około 16litrów na hektar. Czyli całkiem nieźle Quote
Kowalik Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 Zresztą do Korbanków dzwonisz i są niezwykle chetni na jazdy próbne, Tak bodzio wszystko się zagadza że można na jazdę testową się umówić, tylko co to teraz masz za testy jak zima trwa a decyzje podjąć trzeba jak najszybciej, znam to uczucie. Quote
Recommended Posts