Jump to content

Recommended Posts

Posted

Też mam teriera niby york w połowie. Miał być kanapowy, a jest polowy. Woli z gospodarzem chodzić i doglądać wszystkiego niż w domu siedzieć. Taka miłość trochę to była jednostronna ale jak szczury zaczął przepędzać to już mi nie przeszkadza. Uważać tylko na to trzeba bo małe i nadepnąć łatwo można. Co do myszy to już niejedna w sąsieku złowił. Szczura tylko pogonił ale jakby go złapał to raczej by nie puścił.

Te na filmiku wymiatają, ten mały widze najbardziej zajadliwy i nie popuszcza

Posted

Na szczury trutka koniecznie w karmniku jeśli ma się inne zwierzęta. Generalnie kupując trutkę warto wybierać tą która ma opóźnione działanie, własnie dlatego że najpierw szczury karmią trutką młode. Jeśli widzą że wszystko z nimi ok same po nią sięgają. Padają po ok. 4-5 dniach

Posted

Vademecum to co jak planujesz wytępić szczury? Czy chcesz po prostu je zaakceptować? Ja stosuje karmniki i widzę że to przynosi efekt. A co do zwierząt hodowlanych- nie zauważyłam i nawet o tym nie pomyślałam. 

Posted

ja już od dawna nie mam szczurów,ale przedtem stosowałem  ratkiler  ,bardzo dobre efekty,nie ma obawy że szczur zdechnie w obejściu,zawsze zauważałem jak wychodziły bardzo pijane, nawet na podwórko wtedy je dobijałem i zakopywałem,pozdrawiam

Posted

u mnie jak sie pokazały to od razu były porządki, naprawa wylewki. uszczelnianie okien. drzwi.

U mnie są budynki murowane , dużo miejsca. 3 budynki plus dom 0.7 ha. niema żadnego badziewia typu drewno, obornik, słoma. Oczywiście słoma ma swoje jedno miejsce, obornik też jak i zboże. ale około 100 m od siebie. Zapobieganie poprzez uniemożliwienie bezpiecznego schronienia, jedzenia i picia w jednym miejscu. Jak nieraz widze u ludzi zwierzęta zboże siano słome w jednym budynku to niema opcji by pozbyć się skutecznie gryzoni.

• 1 month later...
Posted

Szczury - ciężki temat. Nawet trudno się je truje, bo one są cwane i wysyłają w pierwszej kolejności na przeszpiegi najsłabsze osobniki. Ewentualnie psy. Są nawet specjalne rasy jak Terriery.

Patrzcie na to:

https://www.youtube.com/watch?v=l2Pyu-Cj0gg

Ale są też inne tego typu filmiki.

Obejrzałam dopiero teraz ten film. Okropne. Nie wyobrażam sobie ujrzeć tego na żywo i stać na miejscu tych panów. 

Posted

Też słyszałem o tych specjalnych rasach. Ja jednak mam karmniki deratyzacyjne, a pies u mnie jest przyjacielem rodziny. Co by się psy i koty nie potruły trutka zamknięta w stacji.