MrDKDP Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 Witam mam taki problem z Maseey Fergusonem 6180 skrzynia dynashift sprawa jest taka że jak się rusza to podczas puszczania sprzęgła ciągnik szarpnie i co jest przyczyną tego może ktoś pomóc ?? Quote
KrowieBieszczady Posted May 6, 2013 Report Posted May 6, 2013 Od początku tak masz czy dopiero od kilku dni? Quote
MrDKDP Posted May 7, 2013 Author Report Posted May 7, 2013 Kupiłem go niedawno bo cena była niższa z tego powodu, wydaje mi się że to może być wina sprzęgła Quote
KrowieBieszczady Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 Ja bym raczej przy tym sam nie kombinował tylko zadzownil do serwisu KORBANKA. Quote
MrDKDP Posted May 7, 2013 Author Report Posted May 7, 2013 Mam bardzo dobrego majstra tylko trzeba miej wiecej naprowadzic co sprawdzac co moze powodowac te szarpanie, na minimalnym gazie mniej szarpie. Quote
Mikruss Posted May 8, 2013 Report Posted May 8, 2013 to jest prosty ciągnik, nastepca seri 3xxxPytanieczy jak przełączasz dynashifta to też szarpie? Quote
MrDKDP Posted May 8, 2013 Author Report Posted May 8, 2013 ladnie przechodzi tak jak w innych ciągnikach co jezdzilem, tylko jak się puszcza sprzęgło Quote
MrDKDP Posted May 8, 2013 Author Report Posted May 8, 2013 Dodam jeszcze że jak jest zimno to plynnie rusza Quote
john 7800 Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 ferdki mają hydrauliczne sprzęgło widocznie jak jest zimny płyn to jest git jak się nagrzeje to pewnie pompka szwankuje... Quote
Mikruss Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 nie tylko ferdki mają hydrauliczne MrDKPD nie wiem jak juest u Ciebie ale w starszej seri było okienku od spodu bloku i może zobacz jak jest ono u ciebie na wysprzęgliki, może one przepuszają oliwę albo moze być i wina samego sprzęgla jużW jakim rejonie mieszkasz?? Quote
MrDKDP Posted June 26, 2013 Author Report Posted June 26, 2013 Kujawsko Pomorskie. To nie wina sprzęgła po wymianie oleju koleś od którego kupiliśmy ciągnik nie odpowietrzył go. I teraz takie pytanie gdzie są odpowietrzniki w instrukcji obsługi jest napisane że odpowietrzyć trzeba w najbliższym serwisie Quote
MrDKDP Posted July 4, 2014 Author Report Posted July 4, 2014 Chciałem poinformować że problem ze szarpaniem został naprawiony winna była pompa hydrauliczna.Wgl nie dawała stara pompa ciśnienia, tylko jak się załączyło blokade albo przedni napęd to jakieś ciśnienia dawała.Więc jak ktoś będzie miał podobny problem to wiadomo gdzie szukać. Quote
Recommended Posts