wojtas Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 Witam, skoro zima tak szybko przyszła i pracy coraz mniej można pokusić się o podsumowanie zbiorów rzepaku. Ceny w tym roku były niezłe, jednak nic na to nie wskazywało. Ja niestety nie wyszedłęm najlepiej na wczesniejszym podpisaniu umowy z odbiorcą, płacił 1000 zł/t. Jak Wam się udało? Myślicie, że w przysżłym sezonie tez będzie tak dobrze? Zapraszam do dyskusji. Quote
Kowalik Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 U nas rzepak wyszedł super, wręcz bardzo bardzo dobrze. Na poczatku zaczęło się od nerwów. Ojciec przegapił i nie zakontraktował ceny. Mama ryczała na niego chyba tydzień. Bo wiadomo ostatnio bywało że jak się nie kontraktowalo to cena była lichutka i problemy ze sprzedażą. Jak przyszła powódź potem susza to w wielu miejscach rzepak się nie udał. Nas jakoś to wszystko ominęło, zbiory były jak w dobrym roku. No i cena, znowu jak Ojciec sprzedał cały rzepak za 1500 -1600zł to Mama znowu się do niego tydzień nie odzywała Quote
hirek Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 A ja kurde felek zdążyłem... zakontraktować. Dostałem cenę na równego tysiaka i cieszyłem się dopóki nie przyszło do młucenia. Rzepak licho sypał, część wogóle mi wymarzła. Jakbym nie zakontrakotwał to byłoby lepiej. Jak się wkurzę to wogóle nie będę się bawił w oliste, bo to coraz gorzej widzę z tym jest. Quote
wojtas Posted December 8, 2010 Author Report Posted December 8, 2010 No właśnie co roku mam dylemat kontraktować czy nie. Zawsze to pewna sprzedaż ale ten rok pokazał, że to kompletna klapa. Jak tu znaleźć złoty środek. Quote
bożena45 Posted December 9, 2010 Report Posted December 9, 2010 Witam, a mnie się jakoś zawsze udaje z tym rzepakiem. W tym roku długo zastanawialiśmy się czy kontraktować, w końcu mąż stwierdził, że nie dajemy złodziejom zarobić;-). I dobrze wyszło, sprzedaliśmy 1700 zł/t, dla nas rewelacja. Quote
Recommended Posts