Jump to content

Recommended Posts

Posted
Szczerze wątpie by dała rady je wykarmić, a jeśli już się jej uda to napewno pare sztuk będzie anemikami. Wiec lepiej jeśli masz pare macior odstaw prosięta do innej (tak z 3-4), a jeśli nie to możesz spróbować je sprzedać szczególnie, że prosięta są obecnie w bardzo dobrej cenie ;).
Posted
zależy ile maciora ma sutków u mnie odchowuje 14 i wszystkie równe więc nie powinno być problemów jeżeli będzie miała mniej to prosiaki i tak pozdychają z głodu bo nie bedą miały sutków a takich małych raczej nie sprzedasz :)
Posted

Maciora jest tylko jedna (bo to chow tylko na wlasny uzytek 3-4 dla siebie na kielbase a reszta na sprzedaz) 14 jest ladnych i nawet rowne a 2 to skrzeki wiec poczekamy pare dni i sie zobaczy co z nimi bedzie

Pozdrawiam

Posted

za pierwszym razem byla u chlopca:) to miala 12 dwa zdechly same bo tez skrzeki byly a jednego rozgniotla a 9 sie wychowalo

a za drugim razem weteryniaz przyjechal i zrobil robote noi wyszlo 16

Posted
Trzeba przyznać dobra locha, ja nie raz miałem hodowlane i zwykłe i kryłem naturalnie i sztucznie i zawsze miałem ok 6, 8 nie więcej i tak kilka razy, później pozbyłem sie i od tej pory nie trzymam świń