strongman94 Posted May 10, 2013 Report Posted May 10, 2013 Witam mam takowy problem z ursusem c330 , że gdy chce go odpalić wciskam przycisk a tu słysze tylko tyk tyk tyk raz nacisne na przycisk i tyk drugi raz i tyk i nie zapala nawet nie obraca ani troszke ani nic , a gdy sprobuje odpalić go na krótko przy rozruszniku kluczem to kręci , nie wiem co jest;/ sprawdziłem juz chyba wszytsko i klemy zmieniłem i mase pod siedzeniem i kable przy rozruszniku i przycisk drugi założyłem i dalej nic , powiem ze zmieniłem nawet drugi rozrusznik i dalej jest to samo , proszę podpowiedzcie co jest nie tak jak trzeba ?:/ aha nie wiem czy dobrze ale te 2 kable jeden gruby z oczkiem drugi cieńszy z oczkiem tej j czarny gruby to bodajże plus od akumulatora i je podłączyłem razem pod ten elektromagnes czy jak to sie nazywa to co jest nad rozrusznikiem ale to chyba ma tak być i dalej tyk i nic ;/ Quote
Biznez404 Posted May 10, 2013 Report Posted May 10, 2013 Wymień elektormagnes (cewkę) powinno działać Quote
strongman94 Posted May 10, 2013 Author Report Posted May 10, 2013 a moze po prostu gdzieś sie na kablach prąd gubi i jest spadek mocy prądu ? jak myslisz? Quote
Tofik Posted May 10, 2013 Report Posted May 10, 2013 Ja mysle ze skoro kreci na krotko to automat jest do wymianyPozdrawiam Quote
grzepaku1 Posted May 10, 2013 Report Posted May 10, 2013 upewnij się czy ciągnik nie jest na biegu i cienkim kabelkiem połącz na chwilę gruby przewód zasilający od akumulatora (jedna ze śrub na elektromagnesie) z cienkim również na tym elektromagnesie jeśli ciągnik zapali to usterka tkwi w połączeniach ,stacyjce ,włączniku rozrusznika a jeśli objawy będą te same to odkręć elektromagnes i sprawdż czy ten pręt metalowy co wychodzi z elektromagnesu lużno się przesówa jeśli ciężko to go oczyść ,mogą być wypalone styki w elektromagnesie ,lub słabe napięcie w akumulatorach Quote
Recommended Posts