Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam mam nadzieję że dobry dział przejdę do sedna sprawy. Wczoraj orałem sobie spokojnie na 3 przejechałem jeden raz i przy zawracaniu chciałem wrzucić wsteczny ale nie wchodził tylko mocny zgrzyt jak bym próbował wrzucić go na full gazie, no to spróbowałem inny bieg i tak każdy po kolei inne jakoś jeszcze wchodzą ale ciężko a o wstecznym to mogę zapomnieć bez użycia dużej siły. Jakoś się dotoczyłem do domu i teraz nie wiem co robić rozbierać skrzynie? Proszę o pomoc. Dodam że sprawdziłem stan oleju w skrzyni prawie nic nie ma bo wywaliło go prawdo podobnie przez rozwalony przewód od tura. Proszę o szybką odp.:(
Posted
Mi ta raczej na sprzęgło wygląda. Odkręć pokrywkę z obudowy sprzęgła, sprawdź stan łap, podkładek, ustaw szczelinę względem łożyska wyciskowego zgodnie z instrukcją.
  • 3 weeks later...
Posted

Wiem tyle że to na pewno sprzęgło bo już żaden bieg nie wchodzi na odpalonym silniku.

Jak zgaszę silnik wrzucę bieg i odpalam z wciśniętym sprzęgłem to szarpie ciągnikiem a nawet rusza, teraz nie wiem tylko czy to wina docisku czy tarcze

mam do wymiany?? Proszę o pomoc bo nie chcę na pusto rozbierać go i nie wiem czy kupować nową tarcze sprzęgła czy coś innego.

Proszę o szybką odp. bo muszę go do soboty zrobić.