darkonis Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Witam. Dostałem po ojcu ziemię 10h do tego jeszcze mogę zakombinować jeszcze z co najmniej 7h. Planuję po nowym roku kupić jakiś ciągnik bo po 1. to dość mam proszenia się o uprawę (biorę dotację) po 2. dotacje tez niedługo się skończą dla małych gosp. a po 3. czas pora ruszyć z tą ziemią. Moje pytanie polega na tym jaki to ma być ciągnik? Jak na razie chcę to kosić i doprowadzać powoli do porządku i myślałem tu o ursusie c360 ponieważ nie mam kasy na inwestycje w jakiś nowy sprzęt , ale potem z czasem chcę to zacząć orać, a do tego to już ten ciągnik będzie słaby bo to glina.Jaki więc ciągnik pod uprawę ziemi gliniastej około 17ha? Quote
slawcik Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 poszukaj sobie zetora jak masz ciężkie ziemie to najlepiej z napędem.7045 Quote
Guest Gość Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 ja tez polecam zetorka ale na gline 7045 jest troche zalekki mialem takiego i zmienilem na 8245 i idzie jak buza Quote
Guest Gość Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 UZYWANY MTZ W DOBRYM STANIE KUPISZ NAJTANIEJ I PORADZI SOBIE ZE WSZYSTKIMC-360 NA CIĘŻKIEJ GLEBIE MA PROBLEMY W ORCE NAWET W 2CH SKIBACH. Quote
Recommended Posts