Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam takie pytanie jaki jest najmniejszy ciągnik(chodzi o KM) z przednim napędem, mowa jest o nowym ciągniku.

Valtra, Massey Ferguson, John Deere, Case

Posted

Zerknij na markę Kubota. Sąsiad ma sadownika nowego od 2 lat. Sprawuje się zdecydowanie lepiej od JD, Landini (czyli Argo), New Holland (czyli Fiat), a nawet Lamborghini (czyli Audi) które mają inni sąsiedzi. Pozdrawiam!

traktorykubota.pl/

Posted
To jest sadownik, 50 kM na 12 ha sadu. Ciąga głównie opryskiwacz sadowniczy 1200 l z turbiną i kosiarkę sadowniczą. Dodatkowo ciąga kolejki i platformę. Wtrysk ma mechaniczny. Ma ok. 2,5 tys. mth. U drugiego sąsiada Audi 45 kM na podobnym areale po roku ciekł mimo kilku napraw gwarancyjnych, a Kubota baz napraw suchutki. Moim zdaniem jest to ciągnik lepszy od ciągników JD, a nawet Audi. Pozdrawiam!
Posted
Ja myślę że warto by było żebyś przyjrzał się John Deere 5055E, ciągnik ma 55KM, 4x4 no i w końcu JD więc masz pewnośc co do wysokiej jakości tego ciągnika, fakt że trzeba trochę zaplacić, ale jest za co. Pozdrawiam :)
Posted

Siemka,

A takie coś jak Prokmar? jakoś ostatnio w przeglądaniu czegoś małego wpadło mi to w oko i chciałbym poznać opinie, niby jakąś stronę znalazłem, firma master płodowscy z białej podlaskiej i wszystko czarno na białym ładnie napisane ale ja bym chciał konkretów i opinni kogoś kto to miał by w posiadaniu, bo może bym się do nich wybrał i oglądnął :)

Posted
witam. Jeśli chodzi o mały ciągnik z przednim napędem to zastanawiam się nad marką PROKMAR widziałem ten ciągnik i jest bardzo prosty ma przedni napęd i przypomina w budowie mojego starego wysłużonego Ursusa. W ofercie jest o mocy 30 i 50 km kosztuje od 68 tyś. do 80 tyś. mniejszy ma biegi pełzające. Rozmawiałem z użytkownikiem tego ciągnika i wychodzi że jest tani w amortyzacji.