Młody18 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Jakie musze mieć wymiary na 3 świnki(chodzi Mi o jeden kojec)? ile by Mnie wyniosło takie pomieszczenie ? Quote
przemek2092 Posted May 15, 2013 Posted May 15, 2013 Zenek a z jakiego materiału chcesz mieć ten kojec ? rozumiem że bramki metalowe ? gdzie on będzie sie znajdywał ? Quote
Młody18 Posted May 15, 2013 Author Posted May 15, 2013 Zenek a z jakiego materiału chcesz mieć ten kojec ? rozumiem że bramki metalowe ? gdzie on będzie sie znajdywał ? Kojec z bramek metalowych tak a pomieszczenie myślałem postawić z płyt betonowych ogrodzeniowych i ocieplić styropianem. no i na posadzke beton 4x3m By mi wystarczyło ? Quote
GalaperStrong_pl Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Myślę,ze w takim przypadku spokojnie wystarczy,zależy oczywiście od ilości jaką chcesz mieć w takim jednym kojcu- chociaż ja nazywam to boksem:) Quote
pablos Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 najpierw zadaj sobie pytanie co to jest amortyzacja budynku stawiać pomieszczenie na 3 tuczniki bezsens ! Quote
przemek2092 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Jeśli masz możliwość to zaadoptuj jakieś istniejące juz pomieszczenie jeśli takie posiadasz i może lepiej tam zrobić już ten kojec ;)kosz takiego wybudowania nawet tak małego pomieszczenia mały nie będzie Quote
Młody18 Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 najpierw zadaj sobie pytanie co to jest amortyzacja budynku stawiać pomieszczenie na 3 tuczniki bezsens ! Jestem początkujący i postanowiłem narazie te 3szt. przetrzymać,zabić i zrobić kaszanke i kiełbase.. myśle że wtedy coś na plusie bym stał. Quote
pawelxy1 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Zenek jeśli mogę coś dodać od siebie.Jak dla mnie możesz zbudować na większą ilość świń gdybyś w przyszłości chciał powiększyć hodowlę.Jak dla mnie wyjdziesz lepiej jak sprzedaż całą świnię żywą do ubojni. Quote
Młody18 Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 Zenek jeśli mogę coś dodać od siebie.Jak dla mnie możesz zbudować na większą ilość świń gdybyś w przyszłości chciał powiększyć hodowlę.Jak dla mnie wyjdziesz lepiej jak sprzedaż całą świnię żywą do ubojni. wątpie, że coś na tym zarobie może 20-30zł.. ;/ Quote
pawelxy1 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 ale jak bd sprzedawał wyroby to stracisz na weterynarza bo musi ci sprawdzić mięso itp/. Quote
Recommended Posts