Jump to content

Recommended Posts

Posted
Chciałbym kupić agregat scierniskowy tylko teraz patanie czy lepsza jast talerzówka czy grber proszę o paradę a cena jaką chcewydato około 10 tynie musi być to nówkaka ale w dobtym stanie.pozdro :-D
Posted
Zależy do czego ten agregat miałby być w większości używany. Jak do zrywania ścierniska to tylko gruber, ale jak do zwykłego uprawiania ziemi to bym wolał talerzówkę. Pozdrawiam :)
Posted

spokojnie można jeździć po ściernisku agregatem talerzowym i bardzo ładnie równo robi a do takiego agregatu możesz sobie siewnik doczepić i siać także masz dwa w jednym :) poza tym talerzówką czy tam agregatem talerzowym odpowiednio ciężkim zawsze pojedziesz a ścierniskowcem jak bardzo sucho to trochę kiepsko wychodzi. Tylko jak zdecydujesz się na agregat talerzowy to zastanów się nad wielkością talerzy najlepiej jak największe i nad typem wału w zależności jakie masz ziemie jak ciężkie to packer jak piach to rurowy. pozdro ;)

Posted

kolego za 10 tys. nie kupi agregatu z wydzwigiem, oczywiscie mowie o 3m, sam sie zastanawialem nad takim, ale cena 15 tys. a bez ok. 12 jesli dobrze pamietam

uzywke trodno znalesc, chociaz w okolicy niedawno byl do sprzedania

my zdecydowalismy sie na scierniskowy od H. Batyry na lapie sprezynowej, bardzo ladnie uprawia i nie wychoodzi tak latwo z ziemi, co ma miejsce przy zabezpieczeniu kolkowym

Posted

wiem, moze troche zle napisalem

a ja jednak wole agregat, szczegolnie jesli kto ma duzo pezu na polach, pozatym mozna nim zastapic orke, ma duzo wieksza glebokosc pracy, ale za to mniejsza szerokosc

autor musi sobie sam odpowiedziec do czego bedzie wykozystywal sprzet

osobiscie polecam agregat scierniskowy z wydzwigiem, maszyna uniwersalna, ale cena jakjuz napisalem min. 15tys.

• 1 month later...
Posted
ja mam grubera 4m rabe werk z wałkami 9 łap i wolę ta maszynę jak talerzówkę bo po rzepaku nie orzemy pola tylko gruberuję 2 razy i sieję bo dobrze zrobi i głęboko a talerzówkę jak jest sucho to wychodzi albo rama pęka:)