niezapominajka Posted May 13, 2013 Report Posted May 13, 2013 Witam, czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?Bardzo proszę o wszelkie informacje na ten temat.Pozdrawiam Quote
Kropacz Posted May 13, 2013 Report Posted May 13, 2013 Niezapominajka, napisz jakiej dziczyzny, o jakie zwierzęta Ci chodzi, Chcesz hodować bażanty, dziki czy Jelenie? Quote
niezapominajka Posted May 13, 2013 Author Report Posted May 13, 2013 myślałam o dzikach albo jeleniach Quote
Tofik Posted May 16, 2013 Report Posted May 16, 2013 U mnie jeden ma dziki brykaja sobie i kwikaja:) z tym ze to same samice i mlode bo dzika ma jednego i dopuszcza go tylko do samic w czasie "rui"(nie wiem jak to nazywa sie u dzikow:)) tak czy inaczej chowa je do jakiejs wagi a potem sprzedaje z tym ze on bardziej to traktuje hobbistycznie a nizeli zarobkowo bynajmniej jakas kase dodatkowa z tego ma Pozdrawiam Quote
damianus87 Posted May 16, 2013 Report Posted May 16, 2013 ostatnio słyszalem, ze aby otworzyć profesjonalna hodowle dziczyzny to potrzebne jest pozwolenie z ministerstwa środowiska. było to pokazane na przykladzie hodowli zajęcy. pzdr Quote
garzew Posted May 17, 2013 Report Posted May 17, 2013 Potwierdzam, jeżeli to dotyczy gatunków chronionych dziki, zające czy jelenie to niezbędne jest zezwolenie z Ministerstwa Ochrony Środowiska, Zasobów Naturalnych i Leśnictwa. Sam się takimi hodowlami nie zajmuję ale niedaleko mnie jest właśnie hodowla zajęcy, i znajomy mi opowiadał żeby rozpocząć taki chów to jest masa papierkowej roboty Quote
niezapominajka Posted May 25, 2013 Author Report Posted May 25, 2013 No cóż, dzięki wielkie po prostu się zastanawiam, co by tu wymyśleć ciekawego ( dochodowego) Pozadrawiam. Quote
Recommended Posts