Jump to content

Recommended Posts

Posted

otomoto.pl/ciagniki-rolnicze-mccormick-q720-A311557.html

Witam, co sądzicie o tym ciągniku? I co to w ogóle jest za model? Wygląda mi na serie CX, ale nie jestem pewien. Chciałem właśnie kupić coś tak do 30tyś. i zainteresowała mnie ta oferta. 3 lata to mało, a 80 KM w zupełności by mi wystarczyło. Wcześniej myślałem o jakimś starszym Zetorze ok. 60 KM. A może polecicie coś innego? Ciągnik będzie używany do wszystkiego (orać, zasiać, presa) w małym gospodarstwie.

Pozdrawiam :)

Posted
Naprawdę ciekawa oferta, tylko zastanawia mnie czemu ten ciągnik jest tak tani? Ma przecież dopiero 3 lata i podobno nie pracował w polu... O tak to się warto tym zainteresować. Pozdrawiam :)
Posted

nie wiem czy pisałeś już do właściciela z zapytaniem bo jak widzę tylko taka forma kontaktu jest podana. jeśli napisze ci w łamaną polszczyzną albo posługując się słownikiem tłumacząc że jest obcokrajowcem to daj sobie od razu spokój bo to naciągacze będą cię namawiać do przelania pieniędzy a potem jak zawsze nic z tego nie wyjdzie

ten temat był już poruszany na forum http://www.rolnik-forum.pl/Thread-ci%C4%85gnik-z-angli?highlight=oszu%C5%9Bci

Posted
oferta ciekawa... ale dlaczego sprzedający nie podał danych kontaktowych i nr telefonu? wydaje mi się, że to jakiś podpucha taki ciągnik nie może kosztować tylko tyle. Za 30 tys to można kupić ciągnik 80 czy więcej konny z napędem 4x4, który ma ponad 20 lat a nie 3 latka. Sam widziałem wiele takich okazji ale zawsze nie ma nr telefonu tylko kraj i może województwo. Co do ciągnika to jak chcesz szybki i oszczędny to poszukaj Fergusona Landini albo Renault z silnikiem Fendta. pozdrawiam ;)
Posted

napisz do goscie a dostaniesz odpowiedz w stylu: ciagnik znajduje sie za granica, wplac pieniadze na konto a my dostarczymy go pod podany adres

oczywiscie nie zobaczysz ani maszyny ani pieniedzy

Posted

omijaj takie ogłoszenia szerokim łukiem mój kuzyn dał się nabrać na taki numer wpłacił 5000 tys zaliczki

na konto rzekomego sprzedawcy który nawet parę razy dzwonił że ciągnik jest już w drodze po

wpłaceniu zaliczki telefony ucichły ciągnik oczywiście nie dojechał !

Posted

" Witam,

Ciagniku z silnikiem diesla jest w doskonalym stanie. Bardzo niewielka liczba godzin uzytkowania, brak jakichkolwiek technicznych problemów; jest w pelni funkcjonalny, jak widac na zdj?ciach. Ciagniku obecnie zarejestrowany jest w Polsce. Wyjechalem z Polski 6 miesi?cy temu, kiedy to powrócilem do Dania, gdzie wspólnie z bratem prowadz? niewielka firm?. Ciagniku zabralem ze soba (pewna firma dostawcza pojechala do Polski, wzi?la go na przyczep? i trzeciego dnia byl juz tutaj).

Ciagniku kupilem w Polsce i wciaz jest w Polsce zarejestrowany.

Prosz? powiedziec mi, czy sa Pa?stwo zainteresowani kupnem. Mozemy znalezc sposób, aby przetransportowac ciagnik z powrotem do Polski.

Pozdrawiam "

Tak jak mówiliście:)