zetorek85 Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 witam Mam pytanie czy brac sieczkarnie do bizona.Słyszałem że lepszy jest z sieczkarnią.Gdybym wziął to jaką:mechanicza czy na elektormagnes Quote
Przemek15_03 Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 jak chcesz i jest Ci potrzebna to bierz jeżeli planujesz pokosić trochę po sąsiadach to weź zawsze to szersza oferta rozdrabniacz jest niezbędny przy koszeniu rzepaku. Ja osobiście zawsze wolę mechaniczne bo jak ci się coś rozłączy i nie zauważysz to możesz zapchać wytrząsacze i wtedy wszystko wyrywasz... bo rozumiem, że tym elektromagnesem się go włącza ja mam wersje mechaniczna na paski także nie wiem. A i tak jak będziesz chciał słomę zostawić to musisz go opuścić bo Ci się słoma będzie wieszać. Tylko jak szukasz nowego to szukaj z wyciągarką to nie trzeba ręcznie podnosić bębna z wałem. Oczywiście Bizon z rozdrabniaczem troszkę więcej spali ale za to masz od razu posprzątane na polu Quote
VoYtek8 Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 Kupuj z rozdrabniaczem, zawsze Ci się przyda, jak nie teraz to kiedyś, ale się nie zmarnuje na pewno. Pozdrawiam Quote
grzepaku1 Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 miałem nową sieczkarnię z wągrowca na elektromagnes od 2006r i nie miałem z nią żadnego problemu sieczkarnia ta napędzana była bezpośrednio z silnika i wydaje mi się że jest to lepsze rozwiązanie i kombajn ma nieco lżej i jeśli bym miał kupić jeszcze raz sieczkarnię to wybrał bym tylko taką co jest napędzana z silnika a czy załączana mechanicznie czy elektrycznie to nie ma większej różnicy chociaż elektryczna wygodniejsza i jeszcze jedna bardzo ważna sprawa ta sieczkarnia z wągrowca ma bardzo wypukły tył i nigdy mnie się nie zdażyło by się zatkała bo inne sieczkarnie portafią się zapychać przeważnie na rzepaku z pnia ważne jest też to że tą sieczkarnię w 30 sekund można włączyć lub wyłączyć i nie trzeba nić dżwigac wystarczy zejść z kombajnu pociągnąć zapadkę i przekierować blachę z tyłu kombajnu i na pomoście włączyć przełącznikiem Quote
kozaak Posted May 22, 2013 Report Posted May 22, 2013 Witam wie ktoś może jaki to typ sieczkarni (producent) http://www.iagro.pl/kombajn-bizon-z056-1982-sieczkarnia,at-16660.html Quote
Recommended Posts