Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Ty chyba serwisu w życiu na oczy nie widziałeś....

w serwisie jak ktoś jest kumaty to za długo nie pracuje i idzie na swoje jak podłapie bakcyla a za mechaników w serwisie robią uczniowie...

Obojetnie jaki serwis by nie był tez potrafi spartolić robote i to ostro.

przykład:

w mojej wiosce były pgr wykupiła mieszalnia pasz, jedna z najwiekszych w Polsce, koleś kupił Johnego 200 KM, od samego początku coś sie pierdzieliło w skrzyni biegów, serwis cały czas przeciągał sprawę itp. W końcu gwarancja się skończyła i skończyła sie naprawa serwisu. Przyjechał ojciec z synem co tylko johnego robia i rozpracowali go migiem, tyle że trzeba było dać 40 tyś za same części, czego serwis przez ponad 2 lata nie umiał zdiagnozować.

U znajomego w zesżłym sezonie po rozgrzaniu wyłączało WOM, serwis siedział chyba ze 2 dni i nie mogli dojść, w końcu telefon do niemiec i robota na może godzine bo czujnik jeden padł. Skroili 2 tysiaki za robocizne a 500 za czujnik ....to się nazywają mechanicy tylko roboczogodziny umieją nabijać, więc nie pitol mi tutaj że serwis jest najlepszy.

Ale skoro płacisz to albo jesteś głupi albo nie zapracowałeś na te pieniadze swoją robotą ...

Posted
Mikruss głupi to ty jesteś pajacu jeden twoje teksty o naprawach i filozofiach już mnie męczą na twojej wiosce mieszkają pewnie sami rolnicy co mają 10h a ty sam jesteś pewnie robisz u któregoś za ucho i mi nie gadaj ze serwis nic nie umie ja mam stałych serwisantów i umieją naprawić to do was na wieś wysyłają tłuków żeby was skroić z kasy i tyle ci powiem
Posted
Zanim kogoś zaczniesz obrażac to pomyśl. Poświęć chwilkę i poczytaj ten dział, "Mikruss" doradził tu wielu osobom w kwestiach w których mało kto potrafił sie wypowedzieć. I nie wiem czemu uważasz że jeśli ktoś ma mocniejszy ciągnik czy więcej hektarów to jest od razu lepszy od innych... Jeśli chodzi o tego "pajaca" którego użyłeś w powyższym poście to też powinieś to przemyśleć, Ty tu conajwyżej przechwalasz się swoim John Deerem, a "Mikruss" udzielając się na forum pomaga innym. Myślę że moderatorzy wyciągną jakieś konsekwencje z Twojego zachowania. I to by było na tyle jesli chodzi o ten off-topic. Co do napraw ciągnika w serwisie to podzielam zdanie Mikrussa, w serwisach często pracują chłopaki z wykształceniem, ale niestety bez praktyki i dośwadcznia, dlatego czasem nie potrafią wykonac niektórych napraw. Dopóki ciągnik na gwarancji jest to ok można do nich jeździć, ale po gwarancji trzeba poszukać mechanika z prawdziwego zdarzenia. Taki zrobi robotę dobrze i weźmie pół ceny tego co w serwisie. Pozdrawiam :)
Posted

na mojej wiosce zabitej dechami krązy takie jedno zdanie:

Nie próbuj sie kłócić z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

A i jeszcze jedno ogólnie znane : głupiemu się ustępuje.

ja pasuje, a Ty te herezje sobie wypisuj dalej bo i tak chyba Cię nikt na tym forum nie bierze na powaznie.

Posted

Co do serwisu mam mieszane uczucia

Mmialem przygodę życia bo zlamalem

Ciągnik w laczniku i to przez serwis

U mnie też składali maszyny

Pług.zgrabiarke.kosiarka nowe w tym roku

I wzieli mechaników samochodowych

1 kurs i serwisanci jak z kozy muzykant

Aż strach pomyśleć schowali się

I szukali w internecie jak to złożyć

Wiadomo mają oprogramowamie

Ale najlepsi mechanicy mają własną

Działalność bo taka prawda

A JOHN u ciebie pracują same talenty

A ty jesteś największym z nich

Ale coś ci szwankuje bo twoje wypowiedzi to wzór

Ale czego Nadgorliwoscia bo nie słuchasz nikogo

I masz zawsze racje

I jak wypowiadasz się o innych

Świadczy o tym kim jesteś

Zwykłym DE???EM

Bo każdy jest omylny tylko nie ty

Posted
koledzy nie zawsze w serwisie są dobrzy fachowcy jedni są nimi a inni nie, znam przypadek że przyjechał serwis i cłopak wisiał na telefonie kontaktował się z kimś bez przerwy bo sam nie wiele rozumiał usterki nie naprawili a właścicielowi ciągnika znajomy polecił chłopaków którzy się w tym kierunku specjalizowali usterkę usuneli szybko za przyzwoite pieniążki ale jeśli się bierze jakiegos mechanika ,elektronika do ciągnika nafaszerowanego elektroniką to ten człowiek musi być specjalistą w tym kierunku bo inaczej może nas narazić na duże koszty i nie może naprawiać metodą prób i błędów tylko wiedzieć co robi a takich specjalistów jest coraz więcej bo to jest dobre żródło utrzymania i zgadzam się z Mikrusem że dobry mechanik z serwisu jak przez kilka lat się wyszkoli ,zdobędzie doświadczenie ucieka z serwisu i naprawia na własną rękę i nie pozwoli by ktoś się dorabiał na jego grzbiecie a ten który zostaje wierny serwisowi to albo nie ma odpowiedniej wiedzy i się boi na własną rękę wiedząc jakie są koszty żle postawionej djagnozy albo finanse nie pozwalają na rozwinięcie swojej działalności bo trzeba mieć do tego odpowiedni sprzęt który kosztuje, serwis powinien mieć konkurencje to napewno ceny tych usług spadną a i wyszkolenie pracowników serwisu być może byłoby jeszcze lepsze
Posted
jak dołączyłem do tego forum nie myślałem nigdy że będę wyczytywał takie herezje i to, jak jeden z nas rolników obraża drugiego. chwilami mam wrażenie że tego nie czytam tylko słucham z głośnika radia CB, tam jest podobnie, wszyscy kierowcy i zawsze trafi się najlepszy. John tutaj na forum też wymagana jest kultura, chociaż trochę. zastanów się co piszesz i do kogo bo z tego co się orientuje to Mikruss mógłby być twoim ojcem i nawet z tego względu należy mu się szacunek. ale jak widać kultura jest Ci obca.