kajla455 Posted May 16, 2013 Report Posted May 16, 2013 Czy można pryskać środkiem Atlantis pszenicę jarą? Ktoś w Was próbował? Jakie macie doświadczenia?I jeszcze jedno moje pytanie - czym można zwalczyć stokłosę w jarej pszenicy? Jakie skuteczne opryski polecacie? Quote
troszkin Posted June 8, 2013 Report Posted June 8, 2013 Nie zabardzo ja kiedys opryskałem dobrze że małą powieszchnie poprostu listki owiedły i potrzebowały trochę czasu żeby się zregenerować Quote
grzepaku1 Posted June 8, 2013 Report Posted June 8, 2013 pryskam atlantisem 1l+ mustang 306 w dawce 0,6l ale na pszenicę ozimą z racji że mam wyczyniec polny i nie zauważyłem niepokojących objawów ale w miejscach gdzie te środki się nałożyły podwójnie pszenica była poważnie uszkodzona ale dziś już tego uszkodzenia nie bardzo widać tylko teraz są wyższe temperatury pszenica w póżniejszej fazie rozwojowej ,kiedyś pryskałem samym atlantisem tym w proszku tez trochę pużniej bo pierwsy zabieg nie poskutkował z racji małej dawki na wyczyniec i nic się niestało a wyczyniec zniszczyło Quote
Recommended Posts